(video) Detroit 2019: Noul Ford Explorer a primit versiunea Hybrid, dar şi cea sportivă ST

A șasea generație a modelului Ford Explorer a fost prezentată cu câteva zile în urmă la un eveniment special din Detroit, înaintea deschiderii propriu zise a Salonului Auto de la Detroit. Pentru ca prezenţa-i la această expoziţie de maşini să nu fie “plictisitoare”, a păstrat special şi a arătat abia acum câteva ore versiunile derivate: Hybrid şi ST.

Modelul hibrid nu este o noutate deoarece detalii au apărut mai devreme, atunci când a fost prezentată maşina de poliţie Ford Police Interceptor Utility, făcută pe baza noului Explorer. Acum nu au fost adăugate prea multe detalii.

Se știe că o astfel de mașină este echipată cu un motor V6 natural aspirat, cu un volum de 3.3 litri, care funcţionează în tandem cu un alt motor, dar electric, și cu o cutie de viteze automată cu 10 trepte. La alegere se vor oferi atât maşini cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală.

Puterea totală a unităţii de propulsie ajunge la 323 CP, iar cu un singur plin, maşina cu tracţiune spate poate înregistra o autonomie de peste 800 de kilometri. Apropo, maşina este capabilă să tracteze cu uşurinţă o remorcă de până la 2.4 tone greutate.

Bateria litiu-ion este instalată sub al doilea rând de scaune ale automobilului cu șapte locuri şi, după cum promite producătorul, nu va constrânge în nici un fel pasagerii sau bagajele lor din portbagaj.

Ford spune că SUV-ul Explorer Hybrid îl va oferi într-un singur nivel de echipare, Limited, care printre altele include: scaune față reglabile electric în 10 poziţii, încălzire pe primele două rânduri de scaune, un sistem audio Bang & Olufsen cu 14 difuzoare, complex Ford Co-Pilot360 Assist+, sistem de încărcare wireless a telefoanelor și un sistem activ de izolare fonică în habitaclu.

https://youtu.be/wS8ZPOFzmtQ

Pentru prima dată în istoria modelului Explorer acesta a primit o versiune de performanţă ST, despre care au fost anunţate mai multe detalii. Este echipat cu un motor V6 EcoBoost twin-turbo de 3.0 litri, ca şi modelul obişnuit în echipare de top Platinum, însă puterea i-a fost mărită până la nivelul fratelui-rival cu care împarte aceeaşi platformă – noul Lincoln Aviator.

Puterea modelului “depășește 400 CP”, afirmă Ford (Aviator oferă 406 CP la activ), iar cuplul maxim este de 536 Nm față de 542 la Aviator. Cutia de viteze este aceeași automată cu 10 trepte, iar sistemul de tracţiune pe Explorer ST poate fi doar integral. Timpul necesar accelerării până la 100 de km/h nu a fost anunţat, însă iată că viteza maximă urcă la 230 de km/h.

La fel ca și în cazul modelului Edge ST, Explorer ST oferă un mod Sport pentru o călătorie plină de satisfacții. Când este acţionat prin intermediul selectorului de pe consola centrală, sistemul de direcție se strânge pentru o reacție mai sportivă, pedala de accelerație reacționează mai agresiv, treptele au interval de funcţionare extins și se schimbă mai repede, iar o notă îmbunătățită a sunetului produs de motor se face auzită în cabină.

La exterior, un Explorer ST va fi uşor de recunoscut datorită datorită mai multor elemente care sunt vopsite într-o culoare neagră, inclusiv jante, care vor intra accentuat în contrast cu oricare alta aleasă pentru caroserie, dar şi prin logouri ST roşii. În habitaclu, un astfel de SUV se poate lăuda cu scaune sport tapiţate cu piele, logouri ST brodate, panou de bord digital de 12.3, covoraşe speciale, precum și un volan încălzit şi trunchiat în partea inferioară.

În plus față de modelul bază vor fi oferite două pachete de opţiuni: Street Pack și Track Pack. Ambele includ Ambele jante din aluminiu de 21 de inci, diferite versiuni de frâne de performanță cu discuri mari ventilate, etriere de frână vopsite în culoare roşie cu pistoane din oțel inoxidabil și plăcuțe de frână mai mari pentru o putere de oprire mai bună.

Explorer ST mai vine standard cu un pachet de tractare Class III cu sistem de management al încărcăturii și Active Park Assist 2.0 – noul sistem Ford preia controlul volanului, pedalelor și schimbătorul de viteze în timpul manevrelor de parcare paralele și perpendiculare cu simpla atingere a unui buton.

Producția ambelor versiuni noi Explorer va avea loc la uzina Ford din Chicago şi va începe la primăvară. Acestea vor fi comercializate în timpul verii, simultan Explorer-ul de bază. Există informaţii că modelul va fi disponibil şi pe piaţa europeană, prin intermediul unei subdiviziuni speciale a Ford Europe care se va ocupa de “import”.

Caracteristicile şi dimensiunile modelelor Explorer:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/