(video) Detroit 2019: Premieră – Infiniti QX Inspiration, primul SUV conceptual desenat de fostul designer şef BMW

Şi marca auto Infiniti a avut o premieră la Salonul Auto de la Detroit, conceptul unui SUV electric numit QX Inspiration. Scopul principal al creării sale este de a demonstra direcția dezvoltării viitoare a designului mărcii, care se va schimba odată cu trecerea la vehiculele electrice.

QX Inspiration este şi primul model Infiniti într-o astfel de caroserie, asupra aspectului căruia a lucrat Karim Habib, fostul designer şef al BMW, care a trecut să lucreze la compania niponă în aceeaşi funcţie din 2017.

În materialele făcute publice pentru presă, compania ţine să descrie în detalii modul în care utilizarea unei unități electrice de propulsie a făcut posibilă modificarea designului și proporțiilor acestui concept, comparativ cu aceste caracteristici care sunt găsite pe maşinile de serie în caroserii analogice.

Cu toate acestea, lungimea (4.650 mm), înălțimea (1.630 mm) și ampatamentul (2.850 mm) Infiniti QX Inspiration sunt foarte apropiate de modelul existent de nouă generaţie QX50, iar proporțiile generale sunt similare.

Cu toate acestea, interiorul conceptului cu o podea plată s-a dovedit a fi într-adevăr spațios și aerisit. Există patru scaune, o masă din marmură, iar un panou de bord este chiar integrat în volan, care intră în bord odată ce sistemul de pilotare automată este activat.

Vezi şi: (video) Premieră la Pebble Beach: Infiniti Prototype 10

Noul concept Infiniti QX Inspiration este construit pe o platformă modulară cu motoare electrice separate pe fiecare ax și o baterie care este sursa de energie principală, localizată sub podeaua cabinei. Compania nu a făcut publice caracteristicile acestui sistem, dar, aparent, este folosită aceeaşi platformă pe care a fost creat conceptul Nissan IMs, la fel prezentat la Detroit.

În viitor apropiat, anume această arhitectură va constitui baza unei familii întregi de sedanuri și SUV-uri cu unităţi de propulsie pur electrice, dar şi cu unele hibride e-Power.

Vehicule electrice de serie, marca Infiniti, pe noua platformă, ar trebui să apară în 2021, iar primul va fi anume un SUV, care va fi dezvoltat anume pe baza acestui concept.

Vezi şi: (video) Detroit 2018: Noul Infiniti Q Inspiration Concept – prima creaţie a fostului designer-şef BMW

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/