(video) Detroit 2019: Premieră mondială – Lexus RC F facelift şi noul RC F Track Edition

Proaspăt actualizat pentru anii 2019-2020, modelul coupe RC al celor de la Lexus, în versiune F, se mândrește acum cu performanțe îmbunătățite, stil revizuit și cu o ediţie limitată Track Edition. Odată cu introducerea modelului RC F Track Edition, entuziaștii de condus într-un stil hard core nu mai trebuie să irosească mult timp în a alege dintre o maşină stradală premium şi una serioasă, de performanţă, pentru folosirea şi pe circuite.

Noul Lexus RC F Track Edition se alătură modelului coupe standard Lexus RC F, care a fost actualizat extensiv pentru gama anului 2020, aşa cum se obişnuieşte să se spună în SUA. Cu o aerodinamică îmbunătățită, o greutate redusă, o suspensie resetată și un stil aparte, toate ridică modelul RC F la un nou nivel de performanță și perfecționare.

Lexus RC F facelift a beneficiat în primul rând de o gamă largă de schimbări menite să-i sporească performanțele și să-i împrospăteze aspectul general. Una dintre primele ținte pentru ingineri a fost reducerea greutății fără a compromite simțul rafinamentului și soliditatea coupeului.

În partea din spate, pentru osia locală, sunt folosite componente semi tubulare în loc de unele complet solide cum erau anterior sunt acum folosite în locul arborilor solizi anteriori, iar un colector de admisie micşorat în dimensiuni și un compresor de aer condiționat mai mic elimină greutatea din partea frontală a mașinii. Schimbarea mai multor componente ale suspensiei în unele analogice, dar din aluminiu, de asemenea au permis reducerea greutăţii dar cu menţinerea rigidităţii.

Pentru a perfecționa în continuare simțul oferit RC F, există acum bucșe rigide pentru brațele suspensiilor spate și suporturi pentru coloana de direcţie. Suporturile mai rigide ale motorului au fost de asemenea utilizate pentru a transmite mai bine puterea modelului RC F, dotat cu un V8 natural aspirat de 5.0 litri, unul dintre ultimele astfel de motoare disponibile într-un coupe de lux.

Agregatul produce acum 479 cai putere (+5 CP) și 536 Nm de cuplu (+8 Nm), datorită unui circuit revizuit de admisie și a unui punct de declanșare redus pentru deschiderea secundară a supapei de admisie (2.800 rpm vs 3.600 rpm). O transmisie automată cu opt trepte se ocupă de procesarea puterii, iar aceasta a beneficiat de un raport de transmisie final mai superior (3.13 vs 2.93) pentru a îmbunătăți răspunsul off-line.

Pentru o accelerație rapidă de pe loc, RC F facelift include acum standard sistemul Launch Control. Prin apăsarea unui buton corespunzător de pe consolă, sistemul reglează automat tracțiunea și comanda accelerației pentru un start rapid în urma unei opriri. Tot ce trebuie de făcut este de ţinut apăsată pedala de frână, de activat sistemului, de apăsat acceleratorul pentru a mări viteza de rotaţie a motorului şi de a elibera frâna.

Cu cât s-au îmbunătăţit performanţele dinamice ale unui RC F nu s-a anunţat (anterior făcea 0-100 de km/h în 4.5 secunde şi atingea 270 de km/h). Oricum, câștiguri suplimentare de performanță sunt livrate de noile anvelope Michelin Pilot Sport 4S concepute special pentru RC F.

Comparativ cu specificațiile Michelin standard, anvelopele de pe RC F utilizează o formă unică a profilului, modelul benzii de rulare și compusul din cauciuc. Modificările sunt concepute special pentru a reduce sub virarea, pentru a îmbunătăți aderența laterală generală și pentru a crește durabilitatea în condiții extreme.

Există, de asemenea, schimbări subtile, dar substanțiale ale stilului modelului RC F, care adaugă trăsături familiale pentru a-și îmbunătăți în continuare forma globală agresivă.

În partea din față, farurile au fost actualizate cu un design care include LED-uri stivuite și lumini de zi LED integrate. Forma grilei a fost modificată prin adăugarea unei deschideri inferioare a buzei care se întinde pe partea inferioară pentru a crea vizual o fascie frontală mai scurtă.

În partea din spate a autovehiculului, noile stopuri se integrează perfect într-o bară de protecție remodelată, pentru a oferi modelului RC F un aspect mai curat și mai elegant.

În ce priveşte modelul Track Edition, este mai mult decât un simplu pachet de accesorii. Maşina de producţie limitată oferă un set precis de upgrade-uri care lucrează împreună pentru a-i împinge performanțele la un nou nivel.

Dezvoltată în colaborare strânsă cu echipele sport ale Lexus, participante în seriile Super GT și IMSA, RC F Track Edition este conceput pentru a oferi performanțe excepționale pe care entuziaștii le pot exploata cu ușurință într-o mare varietate de condiții.

Un domeniu cheie al îmbunătățirii este semnătura aerodinamică a lui RC F Track Edition. În față, barajul unic de aer nu este fabricat numai din fibră de carbon pentru a reduce greutatea, ci și pentru a crește forța de apăsare frontală pentru o mai bună aderență și o direcție mai precisă. În partea din spate a mașinii, un spoiler fix ​​din fibră de carbon îl înlocuiește pe cel activ oferit pe RC F. Aripa fixă ​​nu este doar mai ușoară, ci are şi o sarcină dublă, reducând în același timp coeficientul de rezistenţă și adăugând forță de apăsare.

Pentru a realiza această performanță paradoxală, inginerii au început prin modelarea aripii într-un mod care netezește fluxul de aer din spatele mașinii pentru a reduce turbulența provocată de forţa de rezistenţă aerodinamică. Apoi au adăugat un unghi de atac foarte mic pentru a produce o forţă de apăsare mai mare, fără a compromite fluxul de aer global. Rezultatul este de până la 26.3 kilograme de forţă de apăsare suplimentară în comparație cu spoilerul spate activ.

La fel, ca şi pe modelul standard, reducerea greutăţii a fost un capitol cheie pe care s-a pus accentul. Estimările preliminare au făcut ca reducerea totală să se situeze între minus 72-82 de kg comparativ cu un RC F pre-facelift. Ținând cont de acest obiectiv, fiecare model Track Edition dispune de mecanisme de frânare carbono-ceramice marca Brembo. Ele nu sunt doar mai ușoare decât piesele din oțel, ci și mai în măsură să reziste ciclului de căldură extrem de asociat cu stilul de condus performant.

Frânele sunt protejate de un set de jante din aliaj ușor de 19 inci marca BBS, care au un design derivat de la cele folosite pe maşina de curse RC F GT3. Pe lângă jante şi mecanisme de frânare, modelul Track Edition se mândrește cu o reducere semnificativă de 25 de kilograme față de greutatea netă în partea frontală.

Greutatea suplimentară a fost eliminată prin utilizarea fibrei de carbon pentru acoperiș și capotă, undeva în partea posterioară a scaunelor spate şi pe barele de protecţie. Multe dintre aceste părţi din fibră de carbon sunt fabricate pe aceeași linie care le-a furnizat pentru iconicul Lexus LFA în timpul producției sale timp de doi ani.

De asemenea, eşapamentul standard care conţine tobe şi terminaţii din titan este un alt capitol în care Track Edition are o greutate redusă. Rareori văzut pe autovehiculele de serie, utilizarea unui astfel de metal nu numai că reduce greutatea totală a pieselor individuale, ci îi conferă lui RC F Track Edition un aspect polişat împreună cu un sunet unic, livrat de acelaşi V8 natural aspirat cu sistem Launch Control standard, care poate propulsa maşina de pe loc şi până la 96 de km/h în doar 4.0 secunde.

Pentru a-i oferi modelului limitat Track Edition o atenţie mai exclusivă pentru interior, un habitaclu tapiţat cu piele roșie vine standard, împreună cu accente din Alcantara pe scaune și ornamente de culoare roșie pe uși și pe tabloul de bord. Doar două culori exterioare vor fi disponibile: Ultra White și Nebula Matte Gray, ultima fiind exclusivă pentru Track Edition.

Atât Lexus RC F facelift, cât și RC F Track Edition vor începe să fie produse din al doilea trimestru al acestui an. Prețurile vor fi anunțate mai aproape de data startului vânzărilor, precum şi numărul de maşini limitate ale ediţiei speciale.

Vezi şi: (foto) Lexus sărbătoreşte un deceniu de la apariţia brandului F prin două maşini speciale

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/