(video) Detroit 2019: Premieră mondială – Noul Mustang Shelby GT500, mai puternic decât GT

S-a întâmplat inevitabilul. De acum câteva ore, titlul celui mai puternic Ford stradal de serie a fost luat de la supercarul GT şi dat unui muscle car.

Noul Ford Mustang Shelby GT500 a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit, a devenit mai puternic decât oricând și este conceput pentru a lupta cu cele mai extreme versiuni ale modelelor rivale Chevrolet Camaro și Dodge Challenger.

Interesant că aceasta este doar a treia generație a mașinii sport GT500. Modelul a apărut pentru prima dată în 1967 și a fost dezvoltat de Carroll Shelby însuși. Noua mașină nu are nimic de-a face cu existența companiei Shelby: numele legendar este folosit doar sub licență, iar divizia Ford Performance a fost implicată în dezvoltarea sa.

Ulterior, automobilul ar urma să fie luat şi tunat anume de atelierul Shelby, iar ceea ce va face cu el este greu de imaginat.

Vezi şi: (video) Reportaj special: AutoBlog.MD, în vizită la atelierul Shelby din Las Vegas

Pentru noul GT500, Ford a pregătit un motor special din aliaj de aluminiu sub numele de cod Predator, care se bazează pe agregatul Voodoo natural aspirat, cunoscut pentru că este folosit de GT350. Unitatea V8 de 5.2 litri este echipată cu un supercharger de 2.65 litri de tip Roots. Puterea totală depăşeşte 700 de cai (față de cei 655 ai unui Ford GT), dar cifra exactă va fi făcută publică mai târziu.

Cifrele la capitolul performanţe dinamice la fel au fost anunţate unele aproximative: acceleraţie de pe loc şi până la 97 de km/h sub 3.5 secunde, iar 402 metri îi poate parcurge sub 11 secunde. Viteza maximă nu a fost dezvăluită, însă la sigur trece de 250 de km/h.

Noul Mustang Shelby GT500 este primul Mustang care este dotat cu o cutie de viteze robotizată preselectivă cu două ambreiaje. Transmisia marca TREMEC are şapte rapoarte. Modurile de rulare disponibile, care schimbă şi setările cutiei inclusiv, sunt: normal, slippery, sport, drag şi track. Mai există şi o funcţie de Launch Control.

Mai mulţi pasionaţi deja s-au arătat întristați de faptul că această cutie nu are nici măcar un levier de dimensiuni normale în habitaclu, acesta fiind înlocuit de un controller rotativ, iar maneta frânei de mână cu un buton. Totuşi, Ford a declarat că nu exclude lansarea şi a unei versiuni cu transmisie manuală dacă un număr suficient de oameni îşi vor dori acest lucru.

Coupeul Mustang Shelby GT500 a mai primit o suspensie cu amortizoare adaptive MagneRide, care are setări individuale. O altă mândrie a dezvoltatorilor sunt cele mai mari discuri de frână de pe o maşină de serie sportivă americană: diametrul lor pe axa din față ajunge la 420 mm (ca şi pe noul Bugatti Divo). Adevărul e că mecanismele de frânare sunt marca Brembo, iar pe roţile din faţă au etriere cu şase pistoane. Jantele măsoară 20 de inci şi sunt acoperite cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S

Toate modificările de aspect sunt dictate de aerodinamică și de nevoia de a răci agregatele. Un lucru interesant de menţionat este că Ford a decis să instaleze farurile folosite atât de GT350, cât şi de modelul obişnuit Mustang care exista înainte de facelift (acestea par totuşi mai agresive în comparaţie cu cele existente în prezent). Noul Shelby GT500 are șase radiatoare, astfel încât zona de admisie a aerului în față, comparativ cu versiunea GT350, a crescut cu 50%.

De asemenea, au mai fost pregătite două pachete de opțiuni. Carbon Fiber Track Package aduce noi jante din fibră de carbon, un kit exterior aerodinamic modificat cu elemente suplimentare, anvelope Pilot Sport Cup 2, dar în schimb scoate locurile posterioare. Handling Package include posibilitatea de a regla careva elemente la suspensia faţă, dar şi un splitter diferit pe bara de protecţie frontală.

Noul Ford Mustang Shelby GT500 are un cockpit construit în stilul unor maşini de curse și oferă materiale premium, dar şi finisaje unice demne de puterea sa mondială. Printre accentele premium se numără o aplicație din fibră de carbon disponibilă pe panoul de instrumente şi inserţii din piele suede în culoare Dark Slate Miko şi cu cusături contrastante pe uşi.

Scaunele sport Recaro cu suport lateral ferm oferă cel mai înalt nivel de performanță. Pentru cei care caută un confort și mai mare, sunt oferite scaune cu reglaj electric şi cu inserții din piele Miko.

Cel mai nou Mustang Shelby GT500 mai foloseşte un panou de bord color de 12 inci, dar şi un sistem audio premium Bang&Olufsen Play, personalizat, cu 12 difuzoare. Acesta din urmă este controlat prin sistemul multimedia SYNC 3 afişat pe un ecran tactil de 8 inci.

Noi culori pentru caroserie includ nuanţele Red Hot, Twister Orange şi Iconic Silver. Dungi longitudinale vopsite, nu autocolante, sunt de asemenea disponibile la comandă.

Prețul noului coupe nu a fost încă anunțat, însă dacă versiunea GT350 costă cel puţin 59.000 de dolari, atunci noul model va ajunge cu uşurinţă sau chiar va depăşi suma de 100.000 de dolari. Startul vânzărilor este programat pentru toamna acestui an şi mai aproape de această perioadă vom afla mai multe detalii.

GALERIE FOTO: (imaginile pe verticală le puteţi folosi ca wallpapere pe telefon 🙂

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/