(video) Disintegrating X – proiectul unic al unui fotograf elveţian. Doi ani de muncă pentru o singură imagine

Fabian Oefner este un artist elvețian care examinează percepția noastră de timp și realitate prin sculpturi hiper-detaliate și fotografii.

Proiectul “Disintegrating X” cu un Lamborghini Miura în rol principal a fost creat din mii de fotografii care descriu fiecare componentă a legendei italiene, de la carcasa corpului până la la cele mai mici șuruburi, toate fotografiate în particular și meticulos poziționate ulterior pentru a crea iluzia unei mașini care explodează.

Fotograful a povestit că prietenul său, care este posesorul unui Lamborghini Miura SV din 1972, i-a sugerat să o utilizeze pentru noul său proiect, asta pentru că avea de gând oricum să o dea pentru restaurare specialiştilor din Sant’Agata Bolognese.

A durat doi ani pentru a crea imaginea finală. În acest timp, Fabian Oefner și echipa sa au călătorit de mai multe ori la uzina Lamborghini pentru ca în timpul procesului de restaurare să facă fotografii cu fiecare element al maşinii sport.

În total, au fost realizate 1.500 de fotografii cu 1.500 de piese, chiar până la cel mai mic şurub. Componentele, pentru a fi fotografiate, erau atârnate pe fire subţiri, după care, printr-un editor grafic, au fost puse împreună.

Anterior, Fabian Oefner a mai făcut astfel de proiecte, însă cu maşini în miniatură dar făcute la scară mai largă. Acum însă, pentru prima dată în cariera sa, a lucrat cu un automobil real.

Poţi vedea mai multe momente din procesul creării proiectului pe pagina oficială de Instagram a fotografului.

Vezi şi: (video) În 13 luni de zile, Lamborghini Polo Storico a restaurat complet maşina şefului FIA

FOTO: fabianoefner.com
FOTO: fabianoefner.com
FOTO: fabianoefner.com
FOTO: fabianoefner.com
FOTO: fabianoefner.com
FOTO: fabianoefner.com
FOTO: fabianoefner.com
FOTO: fabianoefner.com
FOTO: fabianoefner.com

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/