(video) Drag race pe 804 metri: Bentley Bentayga vs Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vs Porsche Cayenne Turbo

În lume există mai multe SUV-uri de performanţă, însă colegii noştri de la Auto Express au ales doar trei pentru a vedea care este mai agil. Pe o distanţă de 804 metri s-au întrecut un Bentley Bentayga, fostul deţinător al recordului pe Nurburgring Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, dar şi noul Porsche Cayenne Turbo.

Dacă primul are avantajul celui mai mare număr de CP, atunci al doilea se laudă cu cea mai mică greutate şi cea mai rapidă acceleraţie. Ultimul însă are ceva ce nu au primele două modele – sistem Launch Control!

Amintim că un Bentley Bentayga este dotat cu un motor W12 de 6.0 litri şi cu două turbo compresoare. Are sistem de tracţiune integrală şi o cutie de viteze automată cu opt rapoarte. Poate realiza sprintul 0-100 de km/h în 4.1 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 301 km/h cu ale sale 2.440 de kg, 608 CP şi 900 Nm.

Vezi neapărat: (video) Premieră: Test Drive Bentley Bentayga 6.0 W12

De cealaltă parte, un Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio are un V6 biturbo de 2.9 litri, care produce 510 CP şi 600 Nm de cuplu. Are la fel un sistem de tracţiune integrală şi o cutie de viteze automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 3.8 secunde, iar viteza maximă este limitată la 283 de km/h. Greutatea îi este de 1.830 de kg.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Un Porsche Cayenne Turbo este o maşină care poate fi cumpărată în Moldova şi ascunde sub capotă un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 550 de CP şi 770 Nm. Acceleraţia de la 0-100 de km/h SUV-ul o poate face în 4.1 secunde, iar viteza maximă este declarată limitată la 286 de km/h. Cu pachet opţional Sport Chrono timpul de acceleraţie scade până la 3.9 secunde. Greutatea maşinii este de 2.175 de kg fără şofer.

Vezi şi: (video) Drag race prin off-road: Porsche Cayenne Turbo vs Range Rover Sport SVR vs Mercedes-AMG G 63

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/