(video) Drag race: Porsche Cayenne Turbo vs Audi RS 4 Avant – cuplul mai mare vs greutatea mai mică

Ce contează mai mult într-o maşină de serie, dacă ar fi ca aceasta să participe la o întrecere pe linie dreaptă: cât mai mult cuplu generat de motor sau o greutate cât mai mică posibilă. Asta şi-a dorit să afle colegul nostru Mat Watson, folosind un SUV sport sub forma lui Porsche Cayenne Turbo şi un break sport sub forma lui Audi RS 4 Avant.

În total au fost organizate trei încercări care s-au soldat cu rezultate diferite şi care au mai demonstrat un lucru: pe lângă cele două criterii mai este deosebit de importantă şi reacţia la start, care poate duce aşteptările la o întorsătură total diferită.

Vezi şi: (video) Drag race prin off-road: Porsche Cayenne Turbo vs Range Rover Sport SVR vs Mercedes-AMG G 63

Amintim că noul Porsche Cayenne Turbo este o maşină care poate fi cumpărată în Moldova şi ascunde sub capotă un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 550 de CP şi 770 Nm.

Acceleraţia de la 0-100 de km/h SUV-ul o poate face în 4.1 secunde, iar viteza maximă este declarată limitată la 286 de km/h. Cu pachet opţional Sport Chrono timpul de acceleraţie scade până la 3.9 secunde.

Greutatea maşinii este de 2.175 de kg fără şofer.

De cealaltă parte, noul Audi RS 4 Avant este dotat cu un motor V6 bi-turbo de 2.9 litri volum, care produce 450 de CP şi 600 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte setată special pentru acest model. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face la fel în 4.1 secunde.

Viteza maximă pe care o dezvoltă maşina este limitată la 250 de km/h, însă pentru o taxă suplimentară poate fi mărită până la 280 de km/h. Greutatea maşinii este 1.790 de kilograme, cu 80 mai uşoară decât cea precedentă.

Vezi şi: (video) Drag race: BMW M3 CS vs Audi RS 4 Avant

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise