(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Audi e-tron, VW T-Cross, Lexus UX, Mazda3, Renault Clio V, Toyota Corolla şi RAV4

Organizaţia Euro NCAP a făcut publice în această zi de miercuri a treia sesiune de teste din acest sezon. Evaluările de siguranţă sunt pentru şapte modele noi, trei din care şi-au făcut prima apariţie în acest an şi anume: primul electromobil Audi e-tron, noile VW T-Cross şi Lexus UX, noua Mazda3 şi noul Renault Clio, dar şi noile generaţii Toyota Corolla şi Toyota RAV4.

Printre altele, ca şi experţii Euro NCAP, am rămas impresionaţi de faptul că toate cele şapte autoturisme au obţinut evaluarea maximă de cinci stele, chiar dacă cerinţele sunt mai stringente în acest an. Şi asta cu pachet de bază de sisteme de protecţie şi asistenţă (fără altele opţionale)!

Pe măsură ce, din ce în ce mai multe vehicule electrificate noi intră pe piață, patru vehicule din această sesiune au fost testate ca având alte unităţi de propulsie decât simple motoare pe benzină sau motorină. Primul 4×4 electric al celor de la Audi a fost testat într-un regim egal cu Jaguar I-PACE şi Nissan LEAF, urmând ca şi Tesla Model 3 să urmeze o procedură exactă mai târziu în acest an. Modelele Corolla, RAV4 și UX sunt vehicule hibride.

Acum, ca Toyota Corolla din nou, modelul înlocuitor al lui Auris în Europa a fost testat în caroserii Sedan și Hatchback, în colaborare cu organizația soră a Australasian NCAP. Ambele variante au împărțit același rezultat complet de 5 stele.

În aceeași categorie se găsesc Clio V și rivalul său Mazda3. Ambele modele au demonstrat performanţe excepţionale la capitolele protecţie pasageri adulţi şi minori, făcându-le nişte concurenți puternici pentru titlul de cel mai bun în categoria Small Family Car.

Noul VW T-Cross este un mic crossover bazat pe modelul Polo, testat în 2017. În timp ce Polo oferă deja multe caracteristici de siguranță, lui T-Cross i s-a adăugat un suport pe bandă care îl ajută la prevenirea părăsirii involuntare a benzii de rulare și intervine în unele situații mai critice.

“Este încurajator să se vadă că toți producătorii au făcut maşinile bine la capitolul siguranţă, indiferent de tipul de propulsor sau de clasa de vehicule testate. Mașinile noi de pe piață continuă să ofere tehnologii mai avansate ca dotări standard, sisteme care nu au fost chiar considerate o opțiune cu câțiva ani în urmă. Producătorii de vehicule trebuie să răspundă la toate nivelurile așteptărilor consumatorilor, dar adăugarea de mai multă siguranță este adesea contestată de condițiile pieței. În ciuda acestui fapt, vedem că cele mai recente tehnologii de protecţie sunt montate standard pe multe dintre cele mai bine vândute mașini de familie din Europa”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat

Click pe imagine pentru un raport detaliat

Click pe imagine pentru un raport detaliat

Vezi şi: (video) Test Drive: Cum merge noua Mazda3?

Click pe imagine pentru un raport detaliat

Click pe imagine pentru un raport detaliat

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua Toyota Corolla Hybrid Sedan

Click pe imagine pentru un raport detaliat

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua generație Toyota RAV4 Hybrid

Click pe imagine pentru un raport detaliat

Vezi precedenta sesiune de teste: (video) Noile Citroen C5 Aircross şi Range Rover Evoque au luat punctaj maxim la testele Euro NCAP

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/