(video) Exemplu pentru INP! Cum acţionează colegii britanici în a-i detecta pe cei care conduc cu telefonul în mână

Ofiţerii de poliţie de patrulare din Hampshire şi Thames Valley, Marea Britanie, au început o operaţiune comună de combatere a cazurilor de folosire a telefoanelor mobile la volan de către şoferi. Pentru aceasta au apelat la o metodă mai puţin obişnuită.

Echipe de poliţişti urcă în autobuze care asigură transportul public şi identifică conducătorii care nu sunt pe deplin atenţi la ce se întâmplă în trafic. Odată ce le reuşeşte, prin intermediul undelor radio le transmit informaţia altor colegi care se deplasează pe motociclete şi aceştia ulterior îi trag pe dreapta.

Din câte se pare metoda testată este destul de eficientă, astfel încât şi alţi poliţişti o pot prelua drept exemplu. În Marea Britanie, distragerea atenţiei din cauza folosirii telefoanelor mobile este una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave.

Operaţiunea “secretă” este făcută publică, astfel încât orice şofer este avertizat că poate fi urmărit de poliţie, inclusiv din transport public.

Vă mai amintiţi când ultima dată INP a pornit o campanie pentru sensibilizarea acestui subiect?

Amintim că anul trecut parlamentarii au aprobat mai multe amenzi pentru conducătorii care folosesc în exces dispozitive mobile electronice fiind la volan: Moldova: S-au introdus noi amenzi pentru şoferi, pentru cei care nu pot lăsa telefonul din mână la volan

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/