(video) „Exorcistul” celor de la Hennessey este capabil să se pună cu cel mai nou Ferrari 488 Pista

Atelierul american Hennessey Performance a măsurat viteza maximă a unui Chevrolet Camaro care are 1.000 de CP şi este numit de către aceștia The Exorcist.

Pe poligonul de teste din Uvalde (statul Texas), mașina a reușit să accelereze până la 217 mph (349.2 km/h) şi a devenit astfel cel mai rapid Camaro din a şasea generaţie din lume!

„Exorcist” a fost construit de către tuneri drept un răspuns pentru Dodge Challenger SRT Demon, echipat cu un motor V8 de 6.2 litri care generează 850 CP (1.044 Nm). Hennessey însă a luat ca bază un Chevrolet Camaro ZL1 cu motor V8, căruia i-a fost înlocuit compresorul mecanic, a fost modernizat arborele de distribuţie, blocul cilindrilor şi sistemul de admisie.

Se menţionează că de la 0 până la 96 km/h, The Exorcist accelerează în aproximativ trei secunde, iar distanța de 402 metri o parcurge în 10 secunde. Modelul Demon face aceleași exerciții în 2.3 și respectiv 9.65 secunde.

Vezi şi: (video) John Hennessey prezintă cel mai rapid mod de transportare a Pomului de Crăciun

The Exorcist by Hennessey Performance 6

Apropo, viteza maximă atinsă în cadrul acestui experiment a fost stabilită în a noua treaptă a cutiei de viteze cu 10 rapoarte. Respectiv, se putea atinge o viteză mult mai mare, însă Hennessey şi-a propus doar să vadă dacă îi poate depăşi viteza maximă pe care o poate dezvolta noul Corvette ZR1.

Pe de altă parte, dacă ar fi să-l comparăm cu un nou Ferrari 488 Pista, modelul italian accelerează până la 100 de km/h în 2.85 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 340 de km/h. Apropo, însuşi Hennessey declară că maşina lor este mai rapidă decât un McLaren 720SPorsche 911 GT2 RSFerrari 812 Superfast, Lamborghini Huracan, cel mai nou Corvette ZR1 şi multe altele.

Un Chevrolet Camaro ZL1 obișnuit poate fi transformat într-un „Exorcist” pentru 55.000 de dolari, iar încă 9.950 de dolari se vor plăti pentru modernizarea cutiei de viteze pentru a fi capabilă să reziste performanţelor înalte. O maşină ca şi cea testată are un preţ de 119.950 de dolari.

Atelierul Hennessey a ţinut să anunţe abia acum că vor fi construite doar 100 astfel de maşini, iar 20 circulă deja pe străzi.

Vezi detalii: (foto/video) Atelierul Hennessey prezintă Exorcistul care va scoate Demoni

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/