(video) Experiment: Ce se întâmplă dacă pui lame de fierăstrău circular în loc de roți şi intri pe un lac îngheţat

Ai avea curajul să pui la mașină lame de fierăstrău în loc de roți? Dar să mergi apoi cu mașina pe un lac înghețat? Ce se poate întâmpla? Pare o nebunie, nu? Niște finlandezi au experimentat asta pentru sceptici și fricoși.

Dacă nu te-ai întrebat niciodată ce s-ar întâmpla dacă ai pune la o mașină lame de fierăstrău circular în loc de roți, o vei face acum. Experimentul e de-a dreptul fenomenal, mai ales că mașina aleasă a fost un Subaru Legacy în caroserie break, deci un automobil cu o greutate considerabilă.

Evident, lamele sunt mult mai groase decât ce ai văzut prin magazine, dar “dinții” sunt deosebit de ascuțiți, după cum vei vedea în clip. Lamele au fost perforate adecvat, astfel încât să poată fi aplicate toate prezoanele, iar autorii experimentului au adăugat și un disc de siguranță pe interior, ca să fixeze lamele mai bine.

Când operațiunea de înlocuire a roților s-a încheiat, mașina se așeza pe lame mai bine decât te-ai fi așteptat. Au testat mașina pe un lac înghețat, dar apoi au făcut o plimbare și pe sol înzăpezit. Pe gheață, lamele de fierăstrău nu oferă aderența mult visată, ba chiar sapă în stratul înghețat cum faci atunci când îți tai o felie de pizza. Pe pământ, însă, lamele de fierăstrău sunt ceva mai eficiente.

Vezi şi: (video) Experiment nebun: Iată cum a fost pregătit un Moskvici pentru off-road

Vezi şi: (video) Experiment: Care SUV frânează cel mai eficient pe gheaţă – cu tracţiune faţă sau integrală?

Vezi şi: (video) Metodă care funcţionează. Cum îţi scoţi maşina dacă a căzut sub gheaţa unui lac

Cmentariile sunt închise