(video) Ferrari nu a putut câştiga acasă, din nou! Hamilton i-a luat victoria lui Raikkonen de sub nas

Pilotul britanic Lewis Hamilton a câştigat din nou acasă la rivalii italieni, după ce a reuşit să treacă de ambele monoposturi Ferrari care au pornit de la start din primele poziţii. Această victorie a început să-l distanţeze serios în clasament faţă de Sebastian Vettel, care tot râvneşte pentru marele titlu.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Finlandezul Kimi Raikkonen, pilot al Scuderiei, a pornit din pole position după o sesiune spectaculoasă de calificări în weekend-ul care a trecut. Acesta a fost la un pas de victorie, însă cu opt tururi înainte de finiş, în cel cu numărul 45, a fost depăşit de Lewis Hamilton. Pe podium a urcat şi colegul său Valtteri Bottas din cauza unei greşeli banale pe care a făcut-o Max Verstappen.

Germanul Sebastian Vettel, pornit de pe a doua poziţie a grilei de start, a ajuns chiar în primul tur printre ultimii după un acroşaj cu Hamilton. Eroarea l-a făcut să piardă puncte preţioase şi să termine doar pe locul patru.

Interesantă situaţie a fost cu olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Chiar dacă acesta a trecut al treilea linia de sosire, a fost retrogradat pe locul al cincilea, din cauza unei penalizări de cinci secunde primită pentru faptul că l-a atins pe Bottas, într-o tentativă de depăşire.

În clasamentul piloţilor, pe primul loc se află Lewis Hamilton cu 256 puncte, urmat de Sebastian Vettel cu 226 puncte, Kimi Raikkonen cu 164 puncte, Valtteri Bottas cu 159 puncte, Max Verstappen cu 130 puncte şi aşa mai departe.

În cel al constructorilor la fel conduce Mercedes-AMG cu 415 puncte, urmată de Ferrari cu 390 puncte, Red Bull cu 248 de puncte şi americanii de la Haas cu 84 puncte, scor identic cu Renault!

Următoarea etapă de Formula 1 va avea loc la 16 septembrie în statul Singapore. Până la finalul sezonului au mai rămas doar 7 curse.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/