(video) Festivalul de Viteză de la Goodwood, ediţia 2018! Ce vom vedea în acest an pe lângă o mulţime de premiere

Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Pe lângă alte noutăţi din lumea auto, următoarele patru zile vor fi unele care ne vor dezorienta complet. De ce? Pentru că în perioada 12-15 iulie inclusiv se va desfăşura celebrul Festival de Viteză de la Goodwood, Marea Britanie, un eveniment pe care redacţia noastră îl urmăreşte de câţiva ani, pe când încă proiectul AutoBlog.MD lua o formă.

FOTO: gtspirit.com

O dezorientare va fi generată şi de numeroasele premiere auto pe care tot mai mulţi producători le programează anume pentru aceste zile, asta pentru că festivalul este vizitat de sute de mii de oameni! De asemenea, va fi un loc în care noile maşini deja lansate, înainte să apară pe piaţă, vor face o demonstraţie de performanţe dinamice.

Pe lângă acestea vor avea loc licitaţii, parade de automobile exclusive, curse, tentative de doborâre a unor recorduri şi multe alte lucruri interesante. Despre toate vă vom relata, desigur dacă vom reuşi.

Iată un preview al evenimentului în compania fondatorului FOS Charles Gordon-Lennox, supranumit şi Duke of Richmond.

Evenimentul central va fi celebrarea a 70 de ani de la apariţia primei maşini sport marca Porsche – modelul 356. Compania germană va avea instalat în faţa Goodwood House un monument temporar, făcut special cu această ocazie. Porsche va fi de asemenea primul producător de maşini care în istoria de 25 de ani a FOS (Festival of Speed) care a instalat acolo trei monumente comemorative.

Germanii vor fi prezenţi în localitatea britanică cu o mulţime de automobile şi toate vor putea fi văzute de către public. De asemenea, potrivit unor surse, va încerca să se bată recordul de timp înregistrat pe renumitul traseu în rampă de 1.86 km lungime. Se zvoneşte că va fi utilizat pentru acest lucru prototipul sport 919 Hybrid Evo care a bătut toate recordurile pe Nurburgring.

Iată un ghid al traseului, realizat acum câteva ore de Porsche cu ajutorul pilotului Mark Higgins:

Alte evenimente importante care vor fi sărbătorite la Goodwood sunt cei 25 de ani pe care îi împlinește în acest an Festivalul de Viteză, 70 de ani de la apariţia modelului Jaguar XJ şi cei 70 de ani de la apariţia brandului Land Rover.

Printre maşinile noi participante se vor număra: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, Alpine A110 GT4 şi versiunile Legende / Pure, supercarul Apollo IE, noul Aston Martin DBS Superleggera, Aston Martin Rapide AMR şi Vantage V600Bentley Bentayga Pikes PeakBentley Continental GT şi GT3BMW Seria 8 Coupe şi M8 GTEBMW i8 RoadsterBrabham BT62Ferrari PortofinoFerrari 488 PistaFerrari 812 Superfast, noul Ford Eagle Squadron GT Mustang, Ford Mustang Bullitt, un Ford Mustang clasic cu autopilot, Jaguar F-Pace SVRKoenigsegg Agera RSN, Agera RS Thor şi Vader, Lamborghini Centenario RoadsterLamborghini Huracan Performante SpyderLamborghini Urus, Lanzante McLaren P1 GT ‘Longtail’, noul McLaren 600LTMercedes-AMG GT 63 S 4-door CoupeMINI Electric Concept, MINI John Cooper Works GP ConceptNIO EP9, Noble M500, Polestar 1, Roborace, Singer DLS şi multe, multe altele.

De asemenea, este programată premiera în specificaţie europeană a lui Tesla Model 3! Iar cu maşina sport VW I.D. R se va încerca la fel stabilirea unui record pe traseul în rampă.

Staţi aproape pentru că urmează de mâine să transmitem ediţia din 2018 a Festivalului de Viteză de la Goodwood în direct pe AutoBlog.MD!


Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...