(video) Fondatorul Smotra.Ru, Erik Davidovich, a fost eliberat! Sute de oameni l-au întâmpinat

Distribuie:
 • 635
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 07.12.2018) S-a întâmplat inevitabilul! Fondatorul comunităţii Smotra.Ru, Erik Davidovich, a fost eliberat de după gratii! Aproape toată presa din Moscova s-a adunat ca să relateze evenimentul.

Chiar imediat după ce a ieşit de pe ultima uşă, vlogger-ul a apelat la suporteri, mulțumindu-le pentru sprijinul lor și a plecat la cei dragi, spunând că va povesti totul mai târziu.

https://youtu.be/cG7eNvrYfhI

Fondatorul Smotra.Ru, Erik Davidovich (Kituashvili), a fost eliberat din centrul de detenție după aproape doi ani de închisoare. Suporterii lui l-au aşteptat sub pereţii izolatorului timp de mai multe ore. Între timp au ascultat muzică și au citit rap.

„Mulțumesc tuturor, care credeau în mine, cine m-a ajutat, cine m-a sprijinit”, a spus Erik mulțimii, pe care abia reușiseră să o calmeze.

„Sunt foarte obosit, sunt foarte stresat. Merg la rude! Îmi voi strânge gândurile şi voi ieşi la contact”.


(update 05.11.2018) Răsturnare de situaţie în cazul lui Erik Davidovich Kituashvili: „Arestul său a fost ilegal”

Prezidiumul Curţii Supreme de Justiție a Federaţiei Ruse a anulat hotărârile Curţilor de la Moscova, Tver și Dorogomilovsk, care au prelungit termenul de arestare a fondatorului „Smotra.ru” din aprilie 2016 până în ianuarie 2018!

Astfel, ţinerea lui Erik Davidovich Kituashvili în arest de aproape doi ani de zile este considerată a fi ilegală.

Bloggerul însuși a participat la şedinţa care a avut loc recent prin intermediul unei videoconferințe transmise din izolatorul metropolitan „Matrosskaya Tishina”. El a declarat că toţi judecătorii în faţa cărora a stat până acum s-au atârnat faţă de proceduri în mod formal, fără a înţelege circumstanțele cazului.

Avocatul lui Kituashvili, la rândul său, a remarcat că ancheta urmărea să prelungească arestul pârâtului pentru a-i suprima voința și nu pentru circumstanțele reale.

Decizia Curţii Supreme va intra în vigoare în scurt timp şi Erik Davidovich Kituashvili va fi cel mai probabil eliberat. În orice caz, avocatul care îl reprezintă va ataca în instanţă deciziile ilegale pentru ca statul să achite compensaţii pentru daune morale.


(21.10.2018) Fondatorul Smotra.Ru a fost condamnat la închisoare, însă ar putea fi eliberat până la sfârşitul anului

Fondatorul comunității automobilistice „Smotra.ru”, popularul vlogger şi street racer Erik Davidovich Kituashvili, cunoscut şi sub numele de Davidich, a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru fraudă și spălare de bani. Cu câteva ore înainte de pronunţarea sentinţei, acesta a fost găsit vinovat de delapidarea unei companii de asigurări.

Un post de televiziune din Federaţia Rusă a realizat o transmisiune online a şedinţei de judecată.

După cum transmit agenţiile de ştiri de la Moscova, verdictul a fost pronunțat de judecătorul Anton Tolstoi la 19 octombrie curent, în sala de şedinţe a Curţii Dorogomilovsk. El a menționat că acuzatul nu și-a recunoscut vinovăția. Kituashvili însuși este de părere că acest dosar împotriva sa a fost fabricat pentru că luptă împotriva corupției în poliție. Unul dintre videoclipurile de pe canalul său de Youtube, în care a fost deconspirat un poliţist de patrulare care lua mită, a înregistrat până la mijlocul lunii octombrie 2018 peste 5.5 milioane de vizionări.

O sentinţă a fost pronunţată şi în cazul concubinei sale Anna Kaganskaia, aceasta fiind găsită vinovată de complicitate. Aceasta a primit 3 ani şi 6 luni de privaţiune de libertate într-un penitenciar cu regim general.

Până în ultimul moment procurorii au cerut şapte ani de închisoare pentru Kituashvili şi cu sechestrarea tuturor bunurilor. Potrivit instanței, Kituashvili și Kaganskaia, împreună cu alţi complici, au organizat furtul unor mașini scumpe și apoi au prezentat documente false companiei de asigurări. Ulterior, inculpații au primit o despăgubire în valoare de câteva milioane de ruble, bani care erau transferaţi pe conturile deschise într-una din băncile capitalei. Suma totală a pagubelor înregistrate este estimată la aproximativ 8-10 milioane de ruble.

FOTO: smotra.ru

Pe scurt, la început, Kituashvili a fost arestat în februarie 2016 şi a fost acuzat de înscenarea furtului a trei mașini asigurate (Lexus LS 430, Mercedes-Benz SL 55 AMG și BMW M5), lucru care s-a întâmplat în anul 2008. Potrivit anchetatorilor, el a primit despăgubiri pentru acestea de la compania de asigurări. În martie 2016, Anna Kaganskaia a fost arestată. În aprilie 2016, a fost deschis un dosar penal împotriva lui Kituashvili în legătură cu spălare de bani în proporţii deosebit de mari, furaţi de la o companie de asigurări. Între timp i s-a mai deschis un dosar în care a fost învinuit de furtul încă a unui BMW 745i, pentru care se presupune că a primit încă o despăgubire de la asiguratori în valoare de 1.2 milioane de ruble. Într-un final, în iulie 2016, acesta a devenit figurant într-un dosar nou, fiind acuzat de calomnie.

Care este situaţia la moment: în dosarul cu BMW-ul 745i, acuzaţiile au fost retrase pentru că s-a demonstrat că în timpul aşa zisului furt Kituashvili nu se afla în ţară, iar într-un alt episod (dosarul pentru calomnie?) a scăpat de pedeapsă din cauza statului care expiră la 1 noiembrie 2018. Respectiv, acesta îşi va ispăşi pedeapsa doar pentru pretinsa spălare de bani.

Însă, potrivit avocatului său, conform unei legi adoptate recent, clientul său ar putea ieşi la libertate mult mai devreme. Pentru că a stat deja cel puţin 30 de luni în arest preventiv într-un izolator, fiecare zi (24 de ore) din acest termen este considerată ca şi o zi şi jumătate (36 de ore) ispăşită într-un penitenciar. Respectiv, Kituashvili ar trebui să fie eliberat în mai puţin de un an pentru că a stat deja închis peste patru ani conform calculelor. Avocatul său le-a spus celor care îl susţin pe vlogger că s-ar putea întâmpla mult mai repede – până la sfârşitul lui 2018.

Apropo, în aprilie 2018, CEDO a declarat ilegală arestarea lui Erik Kituashvili și a impus statul rus să-i achite o compensaţie de aproximativ 2.000 de euro.


Cine este Erik Davidovich Kituashvili şi cum a devenit cunoscut?

Erik Kituashvili, cetăţean al Federaţiei Ruse, s-a născut la 8 iulie 1981. Părinții săi au lucrat în cadrul Ministerului de Interne. Până în 1998 şi-a făcut studiile la școala din Moscova numărul 265, după care a fost înrolat în armată. În acel moment, tatăl său a părăsit serviciul în MAI și şi-a deschis o afacere legată de reparaţia și întreținerea mașinilor de lux.

După ce s-a întors din armată, Erik a început să-l ajute pe tatăl său şi a ajuns să se ocupe singur de vânzarea, reparaţia și tuning-ul mașinilor scumpe produse în străinătate. A început rapid să-şi stabilească contacte printre proprietarii de mașini de lux și street racer-ii din Moscova, după care a început să participe la curse organizate în regiunea moscovită Vorobiovî Gorî.

În anul 2009, Erik Kituashvili a deschis site-ul „Smotra.Ru”, care și-a primit numele de la platforma de observare care se găseşte pe Vorobiovî Gorî. Acesta este un fel de rețea de socializare pentru iubitorii de mașini scumpe, pe care se publică, de asemenea, știri din lumea automobilelor, test drive-uri, sfaturi de la specialiștii în reparații auto, etc. În prezent există peste 233.000 de utilizatori înregistrați pe site.

FOTO: smotra.ru

În decembrie 2009, Kituashvili, cunoscut sub pseudonimul Davidich, şi-a creat un canal de YouTube care a devenit în scurt timp popular. În momentul de față, un număr de aproximativ 2.69 de milioane de oameni sunt abonaţi la acesta, în timp ce videoclipurile care le conţine au fost vizionate de 541.5 milioane de ori. Odată cu apariția canalului, auto expertul a început să înregistreze nu doar test drive-uri, ci și filmuleţe despre activitatea poliției rutiere, despre cum unii angajaţi îşi încalcă obligaţiunile de serviciu. Acestea i-au şi adus o faimă deosebită pe internet.

O astfel de activitate furtunoasă a unui vlogger nu a trecut neobservată: acesta a devenit nu numai liderul street racer-ilor nocturni din Moscova, ci și idolul a mii de tineri. Davidich a devenit recunoscut pe străzile capitalei datorită unui BMW X5 auriu – mândria și visul său principal. Mai târziu acesta a început să fie invitat la câteva televiziuni şi a fost realizatorul mai multor emisiuni cu tematică auto.

FOTO: russia.tv

Începând cu 2010, Kituashvili a început să organizeze raliuri în toată țara. Pe parcursul unuia dintre ele, în iulie 2010, a avut loc un incident care a fost discutat în mod activ în mass-media și pe rețelele de socializare. Participanții la raliu, printre care şi Erik, au făcut un scandal la un hotel din Samara datorită procedurii îndelungate de înregistrare. Ca urmare, administratorul hotelului a cazat oaspeții, dar dimineața a chemat un echipaj de poliţie, care în cele din urmă nu i-au putut reţine pe participanții la raliu.

În anul 2014, Davidich și prietenii săi au ajutat poliția rusească să reţină așa-numita „bandă GTA”, membrii căreia opreau mașinile și îi omorau pe conducători pe traseul Don. Kituashvili a primit o diplomă de la Ministerul Afacerilor Interne pentru acțiunea sa.

În decembrie 2015, vlogger-ul a făcut publice două materiale video despre presupusa corupție în rândurile angajaţilor poliţiei rutiere moscovite. Kituashvili consideră că anume aceste informaţii au servit drept motiv pentru urmărirea sa şi fabricarea de dosare.

Vezi şi: (video) Fondatorul Smotra.RU, Erik Davidovich, arestat la Moscova. Iată ce spune el şi avocatul său

Vezi şi: Cunoscutul blogger şi prezentator TV Erik Kituashvili a devenit figurant într-un dosar nou

Vezi şi: Dosarul Erik Kituashvili: Doi martori şi-au retras declaraţiile

Vezi şi: Vestea care i-a bucurat pe fani. Cauza lui Erik Davidovich a fost primită spre examinare la CEDO


Distribuie:
 • 635
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...