(video) Frankfurt 2017: Maserati a actualizat modelele Levante şi Quattroporte, iar Ghibli a suferit un facelift

Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Italienii de la Maserati au adus la Salonul Auto de la Frankfurt toate modelele din gama actuală, pe care le-a actualizat în acest an. Printre acestea se numără modelul Quattroporte, Levante, GranTurismo, GranCabrio şi Ghibli facelift.

Toate maşinile, în afară de GranTurismo şi GranCabrio, sunt disponibile acum în doar două nivele de echipare, numite GranLusso şi GranSport.

Vezi şi: (video) Premieră la Goodwood: Maserati GranTurismo şi Maserati GranCabrio facelift

 • Maserati Ghibli facelift

Sedanul sportiv Ghibli este cel mai popular model al Maserati, vândut din 2013 în număr de peste 70.000 de exemplare. Acesta a debutat la Frankfurt cu un design reînnoit şi cu un set de dotări de înaltă tehnologie.

De acum încolo, sedanul va avea două nivele de echipare – GranLusso și GranSport, prezentate pentru prima dată la Quattroporte în 2016. Fiecare include caracteristici şi elemente unice care dezvăluie caracterul elegant și sportiv al modelului.

Ghibli GranLusso diferă printr-un exterior elegant și un salon decorat cu mătase naturală Ermenegildo Zegna, iar sportivul și îndrăznețul Ghibli GranSport reflectă moştenirea sportivă a Maserati. Echiparea GranLusso și GranSport este disponibilă pentru mașini cu orice tip de motor disponibil.

Facelift-ul i-a adus lui Ghibli o formă schimbată a barelor de protecţie. Datorită acestora, coeficientul de rezistență aerodinamică a fost redus de la 0.31 la 0.29.

Un Ghibli S și S Q4 are acum un motor care produce 430 CP și 580 Nm, cu 20 CP și 30 Nm mai mult decât în anterioar. Accelerația de la 0 la 100 de km/h durează 4.9 secunde (pentru versiunea cu o tracţiune pe patru roți – 4.7 secunde), iar viteza maximă este de 286 km/h.

Noul Ghibli a primit un sistem integrat de control al stabilității (IVC), care sporește siguranța activă, îmbunătățește calitatea conducerii și manevrabilitatea mașinii. În premieră este instalată o servodirecţie electrică, iar pachetul de sisteme de siguranţă şi asistenţă a fost completat cu unul de monitorizare a unghiurilor moarte, a benzilor de circulaţie şi de recunoaştere a indicatoarelor rutiere.

 • Maserati Levante 2018

Primul SUV al Maserati, prezentat în 2016, a fost un punct de cotitură în istoria acestuia. În Frankfurt, compania a introdus modelul anului 2018, care, în conformitate cu noua strategie pentru dezvoltare a gamei, a primit două noi nivele de echipare – GranLusso şi GranSport.

Maserati Levante îi atrage pe conducătorii auto printr-un stil sportiv de condus, spectrul larg de materiale uşoare folosite în construcţie, distribuţia greutăţii pe punţi de 50:50 şi cel mai mic centru de greutate din segment. Toate aceste lucruri asigură cu confort şi o manevrabilitate excelentă, inclusiv pe drumuri cu un coeficient redus de tracțiune.

Levante mai este echipat, de asemenea, cu o servodirecţie electrică datorită căruia reacţia la cea mai mică întoarcere a volanului este simţită în scut timp. Pachetul Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) include acum funcţiile noi Highway Assist (HA), Lane Keeping Assist (LKA), Active Blind Spot Assist (ABSA) şi Traffic Sign Recognition (TSR).

 • Maserati Quattroporte 2018

Sedanul Quattroporte a fost prezentat la Frankfurt având un design modern și echipament de ultimă generaţie, continuând povestea de succes a versiunii anterioare. Sedanul împreună cu Ghibli facelift a beneficiat de blocuri optice adaptive full LED, a căror lumină nu îi orbesc pe cei care vin din sens opus, asigură o vizibilitate mai bună, dar şi o durată de viaţă mai lungă.

Quattroporte păstrează statutul de lider în segment și este echipat cu un motor modernizat V6 de 3.0 litri, un sistem integrat de control al stabilității (IVC), în premieră o servodirecţie electrică (EPS), dar şi cu noile sisteme de asistenţă şi protecţie disponibile pe modelele sus menţionate.

Puterea motorului versiunilor S și S Q4 este acum de 430 CP și 580 Nm, cu 20 CP și 30 Nm mai mult decât în versiunea anterioară. Accelerația de la 0 la 100 de km/h durează cinci secunde (pentru o versiune cu tracțiune integrală – 4.9 secunde), iar viteza maximă este de 288 km/h.


Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...