(video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Renault Zoe e-sport concept

Compania Renault a mai arătat la Salonul Auto de la Geneva conceptul unui hatchback compact, construit pe baza platformei electromobilului Zoe.

Numit e-sport, prototipul este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare osie.

https://youtu.be/qSHVZIPbVQQ

În total aceste propulsoare produc, atenţie, 465 cai putere şi 640 Nm de cuplu. Acceleraţia de la 0-100 km/h o face în doar 3.2 secunde!

Conceptul e foarte sprinten, chiar dacă cântăreşte 1.400 de kilograme. Doar 450 de kg are bateria de 40 kWh.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2017: Noul Alpine A110 este un concurent mai rapid pentru Porsche 718 Cayman

Panourile caroseriei lui Renault Zoe e-sport, sunt vopsite în culoarea echipei Formula E – E.dams şi sunt făcute din carbon.

Totodată, spre deosebire de un Zoe de serie obişnuit, prototipul se deosebeşte printr-un kit exterior aerodinamic, un ecartament mai mare, o gardă la sol micşorată şi jante de 20 de inci cu anvelope care măsoară 245/35.

Vezi şi: GENEVA 2017: Reportaj video de la standul Renault

Conceptul a mai fost dotat cu nişte amortizoare reglabile Ohlins, un volan sport, scaune Recaro, panou de bord digital şi trei comenzi pe consola centrală. Cu acestea se poate schimba algoritmul de lucru al transmisiei, se poate selecta unul din cele patru regimuri de condus şi se mai poate schimba echilibrul frânelor.

În habitaclu se mai ascunde o cuşcă de protecţie din bare de oţel şi cu panouri din kevlar. O astfel de construcţie corespunde normelor FIA.

Deocamdată nu există planuri de lansare în serie a unui astfel de automobil.

Vezi şi: (foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Renault Zoe facelift

Sursă fotografii: Motor1

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/