(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Zenvo TSR-S este făcut în Danemarca şi are cel mai neobişnuit eleron

Compania daneză Zenvo Automotive A/S a prezentat la Salonul Auto de la Geneva un nou supercar numit TSR-S. Automobilul este mai degrabă o versiune omologată pentru circulaţia pe drumurile publice şi îmbunătăţită a modelului TSR, un prototip făcut doar pentru circuite.

Noutatea are la bază o costrucție monococă din oțel și aluminiu, la care sunt atașate două sub cadre din oțel, iar toate componentele caroseriei sunt fabricate integral din fibră de carbon.

Cel mai neobişnuit însă îi este eleronul activ numit “multi-axis Centripetal Wing”, care întoarce automat în orice poziţie în care întoarce şi volanul, iar la apăsarea pedalei de frână se poziţionează vertical. Mai poate funcţiona ca o bară anti-ruliu.

Culoarea folosită pentru panourile exterioare ale caroseriei este una foarte scumpă Laguna Roja, iar celelalte care vin în contrast printr-un gri al fibrei de carbon sunt acoperite cu diferite caractere şi cu tematică sportivă.

Habitaclul are doar două locuri pentru pasageri, cu scaune sport cu centuri în şase puncte şi inundă în fibră de carbon şi Alcantara. Într-o configuraţie finală acolo nu există un sistem audio, unul de climatizare, navigaţie prin satelit, scaune acţionate electric şi nici chiar airbag-uri, însă toate acestea pot fi montate la comandă.

La capitol tehnic, maşina a fost echipată cu un motor V8 turbo de 5.8 litri de producţie proprie cu două “Centrifugal Superchargers” şi sistem de injecţie secvenţială. În dependență de setări poate produce între 710 şi 1.194 CP, iar cuplul maxim depăşeşte 1.100 de Nm.

Cutia de viteze de asemenea de producţie proprie este una robotizată cu șapte trepte şi are două setări care o transformă în cea mai performantă din lume, în ce priveşte schimbul rapoartelor, care se poate face inclusiv cu padele din spatele volanului.

Tracţiunea este pe puntea din spate, mai există un diferențial activ spate îmbunătățit și un sistem avansat de control al tracțiunii.

Greutatea supercarului este egală cu 1.495 de kg şi este distribuită în proporţie de 44:56. Accelerează până la 100 km/h în 2.8 secunde, iar până la 200 km/h în 6.8 secunde. Viteza maximă a modelului este limitată electronic la 325 km/h.

Modelul a primit de asemenea un kit aerodinamic al caroseriei identic cu cel de pe TSR, frâne carbono-ceramice cu discuri de 395/380 mm cu câte şase pistoane în etriere, anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 cu jante forjate și o suspensie reglabilă care modifică garda la sol de la 95 la 145 de mm.

În total vor fi făcute câte cinci maşini pe an, manual şi fiecare client va beneficia de un program exclusiv de deservire.

Vezi şi: (foto) Zenvo TS1 GT este un hipercar făcut în Danemarca şi are peste 1000 de cai putere

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/