(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noua Puritalia Berlinetta, concurentul lui Ferrari LaFerrari?

Mica companie Puritalia Automobili din Napoli, Italia, a fost formată în anul 2014 de către omul de afaceri Paolo Parente şi după doar un an a început să producă într-un număr infim modelul numit Puritalia 427, o decapotabilă considerată a fi o interpretare modernă a celebrului Shelby Cobra.

Pentru că şi-a dorit un succes mai mare, firma s-a apucat să dezvolte un al doilea model, care acum este gata şi a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Se numeşte Puritalia Berlinetta şi este un coupe cu propulsie hibridă.

Cu tracţiune spate şi 4.500 mm lungime, Berlinetta este un proiect care a fost realizat în patru ani de zile. La bază are un şasiu hibrid din aluminiu (subcadrele) şi fibră de carbon (baza), iar componentele suspensiei sunt realizate dintr-o singură tablă de aluminiu folosit în industria aeronautică prin proces de producţie CNC (computer numerical control). Greutatea este distribuită perfect între punţi în proporţie de 50:50.

Panourile care acoperă caroseria supercarului sunt realizate din foi de fibre de carbon pre-impregnate. La interior la fel se găsesc inserţii din carbon expus la vedere. Interesant este că, doar pentru crearea acestor părţi din plastic armat cu carbon, lăcuirea şi vopsirea acestora dacă astfel doreşte clientul, doar pentru o maşină, sunt necesare 800 de ore!

Automobilul mai are tocmai patru terminaţii ale eşapamentului numit Puritalia Orchestra, două în spate şi câte una pe lateral. Acesta este confecţionat din titan, are un sistem de modulare electronică inteligentă şi terminaţii laterale cu supape active.

Pe acest şasiu a fost instalat un sistem hibrid de propulsie, compus dintr-un motor V8 montat pe puntea din faţă şi paralel de acesta un agregat electric cu flux axial avansat. Puterea totală generată atinge 965 CP şi 1.248 Nm de cuplu. Prin intermediul unei funcţii numite eMozione, cuplul maxim al motorului electric mai poate fi mărit pentru un timp limitat (45 secunde) cu alţi 370 Nm!

În detalii, aflăm că motorul V8 de 5.0 litri este făcut pe baza unui bloc Ford Ti-VCT şi este poziţionat uşor după puntea din faţă. Acesta produce 750 de CP şi 878 Nm de cuplu. Cutia de viteze la care este cuplat se află pe puntea din spate, este una robotizată cu şapte trepte şi cu un ambreiaj multi-disc. Motorul electric, care este parte a sistemului hibrid, este livrat de firma Yasa şi este conectat de carcasa diferenţialului blocabil electronic. Produce alţi 215 CP şi 370 Nm. Respectiv, puterea totală a sistemului este cea despre care v-am spus anterior.

Pentru alimentarea motorului electric se folosesc trei acumulatoare din LiFePO cu o capacitate totală de 5.2 kWh, care funcţionează sub o tensiune de 700V: unul din ele se găseşte pe puntea din spate, iar altele două sunt ascunse după scaune. Toate componentele electrice cântăresc doar 90 de kg, în timp ce masa totală a maşinii este de 1.410 kg.

Puritalia Berlinetta mai are un sistem de firmă numit Purhydrive, care controlează distribuţia eficientă de energie pe baza analizei stilului de condus al şoferului, printr-un sistem de inteligenţă artificială care îşi va stoca informaţiile în cloud. Acesta include patru regimuri de funcţionare: SuperHybrid, Sport, Corsa şi E-Power.

Caracteristicile dinamice sunt următoarele: acceleraţie 0-100 km/h în 2.7 secunde, 0-200 km/h în doar 7.2 secunde şi o viteză maximă limitată electronic la 335 de km/h. Apropo, mai poate rula până la 20 de km doar cu energie electrică.

Pentru comparaţie, acelaşi Ferrari LaFerrari are o greutate de 1.430 de kg şi un sistem hibrid de propulsie ce generează 963 de CP şi 900 Nm. Face 0-100 de km/h în trei secunde şi atinge maxim 350 de km/h.

În ciuda designului retro, Berlinetta are un habitaclu modern, cu un panou de bord care reprezintă un ecran cu o diagonală de 12.3 inci și un sistem multimedia afişat pe un ecran vertical de 10 inci cu o grafică de invidiat. Scaunele sunt tapiţate cu piele naturală, iar fibra de carbon este prezentă din abundență.

Acelaşi conducător auto va avea acces la un complex Digital-DNA prin care vehiculul se va face conectat la reţeaua globală, cu ecran tactil la interior, sistem de control vocal şi control de la distanţă a unor funcţii ale maşinii prin smartphone.

Fiecare proprietar al unui astfel de automobil va beneficia de o experiență exclusivă de cumpărare, rezervată doar pentru pasionaţi şi colecţionari aleşi de către companie (Ambasadori Puritalia). De asemenea, prin programul Puritalia Sartoria, fiecărui client i se va oferi o echipă personală de specialişti în design, care îl vor ajuta să-şi echipeze maşina şi să şi-o personalizeze cum doreşte, având în acelaşi timp un contact direct şi cu echipa de proiectare.

Puritalia Berlinetta va exista în doar 150 de exemplare, toate produse manual. Dintre acestea, doar 10 vor avea o caroserie cu un strat de protecţie transparent pentru ca fibra de carbon să fie expusă la vedere, una va avea un pachet de opţiuni exclusive, iar alte cinci un pachet aerodinamic special. Comenzile sunt deja deschise, iar preţul de start porneşte de la 465.000 de euro.

Află mai multe detalii interesante despre automobil:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/