(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noul BRABUS 800 WIDESTAR

S-a întors pe noua generaţie şi e mai spectaculos decât oricând. BRABUS își extinde gama largă de super maşini de înaltă performanță cu un nou punct culminant. Noul BRABUS 800 Widestar îşi sărbătorește premiera mondială la Geneva Motor Show 2019.

Bazat pe actualul Mercedes-AMG G 63, inginerii, tehnicienii și designerii de la BRABUS au dezvoltat un off-roader de înaltă performanță care impresionează cu puterea sa, designul și individualitatea.

Vezi şi: (foto) 500 CP şi 710 Nm! Noul Gelandewagen primeşte primul program de tuning de la Brabus

Inginerii de la BRABUS s-au dedicat pentru reglarea motoarelor Mercedes-Benz timp de mai multe decenii, iar îmbunătățirile de performanță pentru diferitele motoare ale clasei G au fost modificate la fel de mult timp. Agregatul V8 twin-turbo de 4.0 litri a beneficiat de un tratament cu un kit numit BRABUS 800 PowerXtra + tuning level, care aduce şi mai multă putere comparativ cu BRABUS 700 PowerXtra performance upgrade.

“Chirurgia” extinsă pe perifericele motorului a fost necesară pentru a produce mai mulţi CP. În primul rând s-au înlocuit cele două turbo compresoare din uzină cu unele mai mari şi de înaltă performanţă dezvoltate de atelierul german, care, în plus față de unităţile de compresie mai mari au o asamblare de bază modificată cu rulmenți axiali întăriți. Drept rezultat ele produc o presiune maximă de impuls de 1.6 bar.

Unitatea de comandă electronică a motorului a fost, de asemenea, recalibrată pentru a se potrivi cu hardware-ul. O unitate auxiliară de control controlează injecția, controlul presiunii și aprinderea în baza unui setup special. La toate acestea se adaugă noul eşapament din oţel inoxidabil care include supape active, un sistem de management a sunetului produs, două moduri de funcţionare şi câte două terminaţii duble negre care îşi fac apariţia pe lateral.

Pentru toate aceste manipulări BRABUS oferă o garanţie de trei ani sau 100.000 de km parcurşi. Uleiul recomandat pentru motor este de la MOTUL.

Rezultatul este mai spectaculos: +215 CP şi +150 Nm pentru a genera în total 800 de CP la 6.600 rpm şi 1.000 Nm de cuplu de la 3.600 rpm. Timpul de acceleraţie 0-100 de km/h coboară până la 4.1 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 240 de km/h din cauza greutăţii maşinii. Cutia de viteze automată cu nouă trepte a fost de asemenea resetată, iar opţional poate fi conectată la noi padele BRABUS RACE din spatele volanului.

Vezi şi: (video) Noul Brabus 700 Widestar – un off-roader exclusiv făcut pe baza noului Mercedes-AMG G 63

Modificările la caroserie fascinează datorită unui kit exterior aerodinamic care face maşina încă mai lată. Bara frontală este dotată cu prize de aer mari pentru a oferi motorului, radiatoarelor și frânelor o aprovizionare optimă cu aer proaspăt. Luminile auxiliare cu LED-uri completează aspectul dinamic și optimizează siguranța activă în același timp. Capota este una nouă din fibră de carbon şi este scoasă în evidenţă prin două creste. Cu BRABUS Branding Package se adaugă un logo frontal iluminat şi alte elemente suplimentare pe lateral şi în spate pentru a dezvălui originea acestui supercar pentru off-road.

În partea frontală se mai găseşte un BRABUS Power Beams care include două corpuri de iluminat suplimentare pe acoperiş deasupra parbrizului. Pe timp de noapte acestea funcţionează alături de faza lungă a farurilor. O altă caracteristică atractivă este carcasa pentru roata de rezervă, care este făcută parţial din fibră de carbon pentru a-i micşora în acelaşi timp greutatea şi mai conţine un logo BRABUS. Suplimentar, toate elementele cromate au fost vopsite în culoarea vehiculului, în timp ce etrierele frânelor sau logoul de pe grila radiatorului pot fi vopsite în culoarea principală de la interior.

Pe partea de jante se propun opţiuni care variază între 20 şi 23 de inci. Cele mai mari se potrivesc de minune sub bosajele extinse cu 10 cm. Cele mai exclusive sunt jantele forjate BRABUS Monoblock “Platinum Edition” de 23 de inci. În linii generale, jante de 23 de inci se oferă în patru design-uri diferite. Pe exemplarul arătat la Geneva stau jante forjate noi BRABUS Monoblock F “BLACK PLATINUM Special Edition”, care sunt acoperite cu anvelope de înaltă performanţă de mărimi 305/35 R 23.

Vezi şi: (foto) Ultima şansă! Brabus 700 4×4² „one of ten” Final Edition

Interiorul automobilului poate fi personalizat pentru a se potrivi în totalitate preferinţelor proprietarului. Compania oferă piele fină exclusivă la cel mai înalt nivel de perfecțiune artizanală. Opțiunile de culori pentru pielea deosebit de moale și perforată BRABUS Mastik sau Alcantara sunt nesfârșite. Același lucru este valabil şi pentru multe variante de lemn nobil sau fibră de carbon, care pot avea de asemenea diferite culori şi texturi.

Exemplarul BRABUS 800 WIDESTAR de la Geneva Motor Show are un interior tapiţat complet cu piele fină de culoare classy cuoio şi pentru contrast se folosesc elemente finisate în negru lucios. De asemenea, maşina mai are un BRABUS Starry Sky, un tavan acoperit cu Alcantara de culoare neagră care face ambianţa pe timp de noapte mai exclusivă. Sutele de elemente din fibră optică sunt sincronizate cu sistemul de iluminare ambientală.

Printre alte dotări se mai pot oferi pedale din aluminiu, praguri iluminate cu logo BRABUS, proiecţie pe pământ la deschiderea uşilor sau apropriere de maşină, etc.

O astfel de maşină ca şi cea din imagini costă în Germania 366.196,32 de euro cu TVA inclus!

Vezi şi: (video) GENEVA 2019: Premieră – Noul BRABUS 900 pe bază de Mercedes-Maybach S 650

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/