(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noul Lamborghini Aventador SVJ Roadster poate fi vopsit în una din 350 de culori

Noul Aventador SVJ Roadster şi-a făcut apariţia la nivel mondial la Geneva Motor Show, fiind prezentat de Automobili Lamborghini într-o conferință de presă pe standul său, alături de noul Huracan EVO Spyder care, de asemenea, şi-a făcut debutul său internațional.

Varianta decapotabilă a coupeului de top SVJ, noul Aventador SVJ Roadster, susține performanța excepțională, manipularea și superioritatea aerodinamică a SVJ, cu designul său unic a unui roadster care acordă o euforie exclusivă în aer liber, atât șoferului, cât și pasagerului.

Noul SVJ Roadster (Super Veloce Jota) este dotat cu cel mai performant V12 de serie făcut de companie până în prezent, care oferă 770 CP la maximum 8.500 de rpm şi 720 Nm de cuplu la 6.750 rpm. Raportul de greutate/putere este de 2.05 kg/CP. Decapotabila ştie să accelereze de pe loc şi până la 100 de km/h în 2.9 secunde și de la 0 la 200 km/h în doar 8.8 secunde. O viteză maximă de peste 350 km/h este completată de o distanță de frânare de la 100 de km/h în 31 de metri.

Modelul se deosebeşte de coupe în primul rând prin acoperişul detaşabil, construit din fibră de carbon de înaltă presiune RTM, care se poate scoate rapid direct din cabină prin intermediul unor pârghii şi se depozitează în siguranţă sub capotă. Greutatea maşinii este cu 50 de kg mai mare decât a coupeului – 1.525 de kg în total.

Noul Aventador SVJ Roadster mai este dotat cu sistemul aerodinamic brevetat Aerodinamica Lamborghini Attiva 2.0 (ALA), sistemul Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva 2.0 (LDVA), roţi directoare spate, sistem de tracţiune integrală, sistem de suspensii magnetoreologice recalibrate împreună cu o bară anti ruliu, jante uşoare din aluminiu Nireo cu anvelope speciale Pirelli P Zero Corsa sau opţionale Pirelli P Zero Trofeo R.

Află mai multe: (video) Interesant. Vezi cum funcționează sistemul complex ALA 2.0 pe Lamborghini Aventador SVJ

Specificaţiile unui SVJ Aventador sunt practic nelimitate prin programul de personalizare Ad Personam, iar mașina arătată la Salonul Auto de la Geneva prezintă doar una din cele 350 de culori disponibile la alegere (noua culoare mată bronzo zenas şi are o livrea specială Ad Personam cu accente în bianco phanes).

În interior, fiecare parte unică din piele și Alcantara poate fi modificată ca textură şi culoare la cerere. Programul este oferit prin fiecare dealer autorizat Lamborghini și, de asemenea, face posibil pentru clienți accesul într-o zonă foarte exclusivă din uzina Lamborghini pentru a crea o mașină unică.

Noul Lamborghini Aventador SVJ Roadster va fi produs în doar 800 de de exemplare. Livrările vor începe din această vară.

Preţul de start în Europa porneşte de la 387.007 de euro fără taxe, iar în China de exemplu, acolo unde taxele sunt foarte mari pentru maşinile performante şi cu motoare mari, preţul de start este de aproape 1.1 milioane de euro!

La Salonul Auto de la Geneva a fost arătat şi modelul Huracan facelift. Iată primul nostru contact cu el:

Evenimentele de prezentare în reluare:

Caracteristici tehnice complete:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/