(video) Hennessey a făcut cel mai rapid SUV din lume pe care îl poţi cumpăra – 0-96 km/h în 2.3 secunde

Enzo Ferrari a spus odată: “Jeep este singura mașină sport reală din America”. În timp ce comentariul său ar fi putut fi o lovitură îndreptată spre rivalii săi de la Ford, astăzi, cuvintele lui s-au împlinit.

Un Jeep Grand Cherokee Trackhawk modificat de echipa Hennessey Performance tocmai a stabilit un record, accelerând de pe loc şi până la o viteză de 96 de km/h în doar 2.3 secunde şi parcurgând 402 metri în doar 9.66 secunde, viteza maximă la final fiind de 234 de km/h!

Aceste rezultate fac din Hennessey Trackhawk SUV-ul cu cea mai rapidă acceleraţie din lume! Mai mult, maşina este capabilă să atingă o viteză maximă ce depăşeşte cifra de 322 de km/h!

Vezi şi: Hennessey a modificat cel mai puternic SUV de serie de pe planetă. Rezultatul este incredibil

Ne fiind mulţumiţi de performanțele deja satisfăcătoare ale noului Jeep Trackhawk, care din uzină poate parcurge 402 metri în 11.6 secunde, echipa Hennessey a luat propulsorul Hellcat V8 de 6.2 litri şi l-a modernizat serios cu upgrade-ul numit HPE1200.

Pachetul include: un superchargher de 4.5 litri, un upgrade pentru rola superchargher-ului, un upgrade pentru chiulasă şi pentru arborele cu came, noi pistoane forjate din aluminiu, noi biele din oţel forjat, convertizoare catalitice cu debit mare, valve bypass cu debit mare, injectoare de combustibil modernizați, o pompă de înaltă presiune, sistem de inducție cu debit mare de aer şi alte componente, alături de lucrări de instalare profesională şi teste pe standul dinamometric.

Drept rezultat, în urma măsurărilor, maşina a devenit capabilă să producă 1.218 CP la 6.500 de rpm, consumând benzină cu cifră octanică 109 şi un cuplu maxim de 1.354 Nm, disponibil de la 4.200 de rpm.

“Echipa noastră se bucură într-adevăr de împingerea limitelor și de descoperirea a ceea ce este posibil cu vehiculele pe care le construim. Unii ar putea spune că este inutil să facem un SUV mai rapid decât aproape orice supercar și hipercar de pe piață din prezent. Spun doar că putem. Din fericire, avem mulți clienți care, de asemenea, împărtășesc pasiunea noastră”, a declarat fondatorul și CEO-ul companiei, John Hennessey.

Cu scopul de a pune toţi cei 1.218 CP pe sol, Hennessey Trackhawk este echipat cu anvelope radiale Nitto 555R 275/40-20 pe toate cele patru roți. Echipa Hennessey a creat, de asemenea, o posibilitate unică de a face SUV-ul Trackhawk unul cu tracţiune spate, pentru a încălzi pneurile spate înainte de start, iar odată ce burnout-ul este finalizat, şoferul acţionează un singur comutator şi revine în modul AWD pentru o tracțiune maximă și o accelerație maximă.

“Mereu mi-a plăcut să dețin și să conduc vehicule rapide care nu par a fi rapide. HPE1200 Trackhawk este la fel de rapid ca un Bugatti Chiron sau Dodge Demon și are loc pentru 4 pasageri și bagaje. Ce mai puteți cere?”, a adăugat John Hennessey.

Prețul de bază pentru HPE1200 Trackhawk este de 179.000 de dolari, care include un nou Jeep Grand Cherokee Trackhawk din gama anului 2019. Producția este limitată la doar 24 de unități, iar vehiculul este disponibil pentru export pe piețele internaționale. Hennessey Trackhawk este disponibil direct de la Hennessey sau de la dealerii selectați Jeep.

Vezi şi: (foto) Cinci curiozităţi despre cel mai puternic SUV de serie de pe planetă

Vezi şi: (video) Drag race: Poate umili un Jeep Grand Cherokee Trackhawk un Dodge Challenger SRT Hellcat?

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/