in , ,

(video) Hennessey a făcut mai puternice 10000 de maşini! Sărbătoreşte prin lansarea unui Mustang limitat

Atelierul american de tuning Hennessey Performance sărbătoreşte în aceste zile 10.000 de maşini modificate din anul 1991 şi până în prezent. Pe lângă o petrecere dată în sediul său central din Texas, anunţă şi lansarea unui automobil comemorativ, care va exista într-o ediţie limitată.

Noul Hennessey Heritage Edition Mustang a fost făcut cu inspiraţie de la înfăţişarea modelului Ford GT Heritage Edition. Sub capotă ascunde un motor V8 supercharged de 5.0 litri volum, care a fost forţat să producă aproape 820 de CP la 7.200 de rpm şi un cuplu maxim de 918 Nm la 4.500 de rpm.

Acceleraţia de pe loc şi până la o viteză de 96 de km/h o poate face în 3.3 secunde, iar viteza maximă poate depăşi 322 de km/h.

“Ne place designul și livreaua supercarului Ford GT Heritage Edition pe care l-am luat la începutul acestui an. Ne-am gândit că acest look pe Mustang-ul pe care l-am tunat, va arăta grozav şi ar fi foarte potrivit pentru a sărbători cele 10.000 de maşini pe care le-am făcut mai puternice. Acesta este unul dintre cele mai frumoase muscle car-uri Mustang pe care le-am făcut vreodată şi are putere, dar şi o performanţă care se potrivesc pe măsură cu aspectul său modern”, a declarat John Hennessey.

Printre dotările care le are se numără: un superchargher cu un volum de 3.0 litri, un sistem de răcire aer-apă, injectoare şi o pompă de combustibil modernizată, sistem de inducție cu debit mare de aer, şasiu calibrat pe stand dinamometric, eşapament sport din oţel inoxidabil, jante de 20 de inci, anvelope Michelin Pilot Sport Cup2 Tires, suspensie modificată pentru a-i micşora garda la sol, mecanisme de frânare Brembo, o serie de componente de pe caroserie din fibră de carbon şi tetiere cu inscripţia Hennessey.

Hennesssey Heritage Edition Mustang este oferit ca un vehicul complet, făcut la cheie, care are drept bază un Ford Mustang GT facelift și este disponibil la alegere cu transmisia manuală cu 6 trepte din fabrică sau transmisia automată cu 10 trepte. Culoarea pentru caroserie poate fi doar Race Red, iar grafica livrelei doar albă. Fiecare vehicul vine cu o garanție completă de 3 ani sau circa 60.000 de km parcurşi pentru toate modificările aplicate de Hennessey, care este valabilă în paralel cu garanţia oferită de Ford din uzină.

Hennesssey Heritage Edition Mustang va fi făcut în doar 19 exemplare. Fiecare va avea un număr de ordine, o plăcuţă specială pe motor, un document de autenticitate şi o scrisoare personală din partea lui John Hennessey. Atelierul acceptă comenzi pentru maşină din orice colţ al lumii. Preţul de start este de 89.950 de dolari.

Din anul 1991, HPE a modificat o mare varietate de mașini sportive, muscle car-uri, exotice, pick-up-uri și SUV-uri pentru entuziaștii de înaltă performanță din America și din întreaga lume. În ultimii 27 de ani, HPE a construit și livrat mii de Dodge Viper-uri Venom, Ford VelociRaptor, sute de Chevrolet Camaro și Corvette-uri, precum și vehicule Hellcat cu piese de la Mopar.

Cu o medie de peste 650 CP per un vehicul tunat de Hennessey, compania a livrat clienţilor maşini cu un total de peste 6.5 milioane de cai putere!

VEZI AICI o serie de maşini modificate de Hennessey Performance şi despre care avem publicate articole pe blog.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?