(video) Honda a creat motocicleta care se balansează şi merge singură după proprietar

Compania japoneză Honda Motor Company a adus la expoziţia de consumabile electronice CES 2017 o motocicletă conceptuală care poate să se balanseze singură datorită sistemului Riding Assist.

Motocicleta conceptuală este făcută pe baza modelului de serie Honda NC750. Datorită tehnologiei de ultimă oră, motocicleta nu numai că nu poate cădea jos, ci şi este capabilă să meargă de sine stătător după proprietar, aşa cum puteţi vedea în videoclipul demonstrativ de mai sus.

Potrivit comunicatului emis de Honda, sistemul Riding Assist nu foloseşte giroscoape, care ar mări greutatea motocicletei, ci şi îşi menţine echilibrul datorită faptului că aceasta întoarce singură şi când trebuie ghidonul, în dreapta sau în stânga.

Noul sistem Honda Riding Assist este bazat pe tehnologii care iniţial au fost dezvoltate pentru unitatea de transport personală numită Uni-cub, prezentată la Salonul Auto de la Tokio în anul 2013.

Honda Uni-cub foloseşte o configuraţie formată din două roţi şi un sistem Omni Traction Drive System. Cel care stă deasupra aparatului îl poate pune în mişcare sau să îi schimbe direcţia de deplasarea doar prin înclinarea corpului său în direcţia necesară.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/