(video) Hyundai a făcut un Santa Fe decapotabil şi acesta se află tocmai în Australia. Primul test drive

Aţi ştiut asta? Hyundai a făcut dintr-un Santa Fe de nouă generaţie un SUV decapotabil şi acesta se poate găsi tocmai în Australia. Colegii de la Car Advice au avut oportunitatea să realizeze în exclusivitate un test drive cu maşina.

Adevărul este că acest Santa Fe Cabriolet a fost creat într-un singur exemplar şi aşa va rămâne. Hyundai nu are planuri să aducă în serie un astfel de model, făcându-l doar pentru o reclamă TV, în care o cameră poate înregistra mai uşor imagini cu cele 7 locuri din habitaclu.

Maşina este perfect legală, însă din motiv că nu a îndeplinit toate regulile şi nu a trecut toate testele pentru a fi de serie, nu poate fi condusă pe drumuri publice. Colegii australieni au cerut-o de la filiala locală a Hyundai pentru un review şi aceştia au fost bucuroşi să le-o dea, însă doar cu condiția că va fi utilizată într-o zonă închisă.

Vezi şi: (video) Hyundai Santa Fe Inspiration – cel mai luxos Santa Fe de nouă generaţie

Se menţionează că exemplarul este construit pe baza unei maşini în nivel de echipare de top Highlander şi nu are un acoperiş retractabil. Sub capotă se ascunde un motor turbo diesel cu patru cilindri şi un volum de 2.2 litri, care produce 200 de CP şi 440 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată, iar tracţiunea este integrală datorită sistemului de firmă HTRAC.

Mai aflăm că, special pentru acest model, Hyundai a dezvoltat un sistem brevetat care redirecţionează curenţii de aer ce lunecă pe parbriz spre spate, bazat pe nişte electrozi magnetici. Cu ajutorul său, nici unul din cei şapte pasageri nu vor simţi curenţii deasupra capului. Tehnologia l-a impus pe producător să dezvolte şi un sistem electric de 48 V pentru a asigura cu energia necesară acest sistem, dacă SUV-ul trece de 88 de km/h.

În habitaclu, scaunele sunt tapiţate cu piele de o culoare nouă – Kimchi. Toate cele şapte sunt încălzite împreună cu volanul şi doar cele din primul rând mai sunt şi ventilate. Antena de pe acoperiş a fost instalată pe uşa tăiată a portbagajului.

Cum vă pare acest SUV? Ar trebui să existe ca model de serie, însă doar în unele ţări în care nu plouă şi nu ninge?

Iată un test drive cu noul Santa Fe pe pământ moldovenesc: (video) Test Drive: Noul Hyundai Santa FE 2.2 CRDi AWD

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/