in , ,

(video) Hyundai Santa Fe Sport s-a ales cu marele premiu din partea IIHS

Hyundai Santa Fe Sport a reuşit să cucerească cel mai mare premiu pe care îl poate oferi Institutul American de Siguranţă (IIHS) – Top Safety Pick Plus. Şi asta doar dacă maşina este echipată cu sistemul opţional care previne coliziunile frontale, se menţionează într-un comunicat.

SUV-ul a arătat rezultate impresionante atunci când a fost lovit frontal de un obstacol. Parbrizul nu s-a spart, iar setul de airbag-uri şi-au îndeplinit cu succes scopul pentru care au fost create. Şoferul şi pasagerii se pot bucura de o protecţie sporită în zona capului şi picioarelor.

Specialiştii au mai apreciat sistemul de frânare automată (AEB) şi cel de detectare a pietonilor, acestea contribuind la scorul final.

Citeşte şi: (video) Hyundai Sonata – unul dintre cele mai sigure automobile ale anului 2016

Printre dotările care pot veni standard pe acest model, în dependenţă de piaţa de desfacere, se pot regăsi următoarele: ESC, control al tracţiunii, control al stabilităţii maşinii (VSM), asistenţă la pornirea din pantă, şapte airbag-uri, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri şi altele.

IIHS ţine să menţioneze că rezultatele bune pe care le-a înregistrat Santa Fe Sport, dar şi premiul Top Safety Pick Plus, nu pot fi aplicate şi pe versiunea cu ampatament alungit Grand Santa Fe.

What do you think?