(video) În 13 luni de zile, Lamborghini Polo Storico a restaurat complet maşina şefului FIA

În aceste zile, din 6 până în 10 februarie, subdiviziunea Polo Storico a companiei Lamborghini participă la noua ediţie Rétromobile, o expoziţie de maşini de la Paris care e dedicată mașinilor clasice, cu un special şi roșu Miura SV.

Această mașină importantă a suferit o restaurare completă și este deținută de Jean Todt, o figură importantă din industria automobilelor și în prezent președinte al FIA, (Fédération Internationale de l’Automobile).

Vehiculul, cu numărul șasiului #3673, s-a născut la 11 noiembrie 1972, luând numărul de șasiu al unui Miura S din 1968 care fusese distrus într-un accident. Utilizarea unui număr de șasiu anterior nu a fost o raritate pe acea vreme printre factorii maşinilor sport, dintr-o varietate de condiţii. Au existat motive fiscale, pentru a proteja clientul de impozitele extrem de ridicate la import a vehiculelor noi din anumite țări, precum și din motive practice, având în vederea că mașina a păstrat înregistrarea anterioară și documentele conexe.

Exemplarul Miura SV #3673 a fost livrat la sfârșitul anului 1972 primul său proprietar, domnul Mecin, un locuitor din Africa de Sud, fiind vopsit în Rosso Corsa (roșu) şi cu o bandă aurie mai mică, dar şi un habitaclu tapiţat cu piele de culoare neagră. Aşa este şi acum după 47 de ani, dar într-o stare perfectă.

Vezi şi: (foto) Compania Lamborghini a restaurat complet primul exemplar Miura SV

Restaurarea complexă a durat 13 luni de zile și a implicat dezmembrarea completă a mașinii, ceea ce a făcut posibilă verificarea fiecărui detaliu: de la marcajele cadrului, caroseriei și elementelor interioare, până la cifrele şi diverse informaţii prezente pe celelalte componente. Polo Storico a verificat, de asemenea, conformitatea cu notele prezente în cărțile de asamblare stocate în arhivele Lamborghini.

Când această Miura a sosit în Sant’Agata Bolognese pentru restaurare, a fost completă, dar a arătat semne clare de uzură. Tehnicienii Polo Storico, credincioși angajamentului de a conserva cât mai mult posibil, păstrând în același timp cea mai mare autenticitate, au dat prioritate reparării și restaurării, mai degrabă decât simplei înlocuiri de piese.

Alături de Miura SV, Polo Storico a prezentat la Rétromobile un Lamborghini 400 GT din 1966. Șasiul #0592, acum deținut de un colecţionar canadian, este în prezent în curs de restaurare totală.

Vezi şi: (video) Una dintre primele maşini de serie produse de Lamborghini a fost restaurată complet

Polo Storico, inaugurat în 2016, este Departamentul de casa a mărcii italiene, dedicat gestionării întregului patrimoniu istoric al companiei, inclusiv restaurarea și certificarea tuturor automobilelor produse până în anul 2001, de la 350 GT la Diablo.

Un alt rol atribuit Polo Storico este de reconstrucție a pieselor de schimb pentru modelele clasice Lamborghini, pentru care, mai mult de 200 de numere de cod noi au fost produse doar în 2018, permițând proprietarilor de a le utiliza cu încredere deplină.

De asemenea, la toate acestea se adaugă gestionarea arhivelor, compuse din fișierele de producție și modelele de design, cu scopul de a folosi acest know-how pentru a păstra spiritul clasic al unui Lamborghini cât mai aproape de original posibil.

Vezi şi: (video) Singurul Lamborghini Miura SVR a fost restaurat. Vitezometrul îi indică maxim 400 de km/h

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/