(video) În China s-au testat 40 de maşini electrice populare la -20 de grade Celsius. Rezultatele în termeni de autonomie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mașinile electrice la temperaturi geroase de -20 de grade Celsius își pierd în medie 40-60% din autonomia lor!

Aceasta este concluzia la care a ajuns portalul chinez Dongchedi, care a testat 40 de electromobile populare pe piaţa locală, printre care există şi modele internaţionale cunoscute.

Testele au avut loc pe teritoriul regiunii autonome Mongolia Interioară. Conform cerințelor de testare, vehiculele au fost încărcate complet şi lăsate în loc peste o noapte geroasă.

Înainte de startul testelor în condiții de drum de mare viteză, urbane și cuprinzătoare, mașinilor li s-a inclus cel mai econom mod de conducere, iar funcția de recuperare a energiei cinetice le-a fost ajustată pentru a recupera maximum posibil.

În fiecare electromobil s-a aflat doar şoferul plus un pasager. Climatizarea a fost setată la modul automat şi la o temperatură de +24 grade Celsius. S-a condus până la descărcarea completă a bateriei.

Mai multe modele populare din China au participat, inclusiv Tesla Model 3, Tesla Model Y, Xpeng P7, Volkswagen ID.3, GAC Aion S, Zeekr 001, BYD Dolphin, Euler Good Cat, Wuling Hongguang Mini EV, Weilai EC6, Porsche Taycan, Polestar 2 și altele.

Modelele Weilai EC6, Xiaopeng P7, Jikrypton 001, Nezha U, Gaohe HiPhi X, GAC Aion Y, Tesla Model Y, Geely Geometry C, Audi e-tron și Volkswagen ID.4X au reuşit să înregistreze cea mai mare autonomie. Weilai EC6 a reușit să parcurgă 336.9 km, adică 54.7% din cei 615 km (ciclu NEDC) declarați de producător.

În procente, liderul a fost compactul Wuling Hongguang Mini EV, care a parcurs 103.2 (60.7%) din 170 km autonomie declarată de producător. De cealaltă parte, crossoverul Li Xiang One s-a dovedit a fi un outsider: a acoperit doar 59.3 km (31.54%) din cei 188 declaraţi.

Majoritatea vehiculelor electrice testate sunt vândute doar în China, deşi pot fi exportate neoficial. Iată care au fost şi rezultatele unor modele globale precum: Tesla Model Y (279.6 km din 594; 47%), Audi e-tron (272.3 km din 465; 58.6%), Porsche Taycan (226.2 km din 414; 54.6%), Tesla Model 3 (200 km din 468; 42.8%), Volkswagen ID.3 (167.3 km din 430; 38.9%).

Recomandăm: Toate testele în format video 4K, inclusiv cu fiecare model în parte, pot fi vizualizate aici (deşi sunt în limbă chineză, se poate înţelege clar ce exerciţii se fac). Pe lângă testele de autonomie s-au mai făcut teste de acceleraţie, frânare, urcare în rampă, depăşire obstacole, etc.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/