(video) Inovaţie. Continental a inventat un sistem audio care poate reda sunetul în maşină fără difuzoare

Compania Continental a inventat un sistem audio fără difuzoare pentru maşini. Acesta cântăreşte cu 90% mai puţin decât cele tradiţionale şi implică folosirea panourilor caroseriei, dar şi a unor elemente din habitaclu pentru redarea sunetului.

Producătorul german de componente auto menţionează că în prezent toate difuzoarele sistemelor audio din automobilele obişnuite ajung să cântărească până la 20 de kilograme, însă ceea ce a dezvoltat el – cel mult două kilograme.

Un asemenea sistem audio nu va permite doar reducerea greutăţii maşinii, ci şi folosirea resurselor energetice, mai ales în automobilele cu sistem de propulsie electric/hibrid.

Vezi şi: (foto) Porsche prezintă un sistem audio pentru noua Panamera care costă cât o Dacia Sandero

Cei de la Continental au dezvoltat nişte dispozitive speciale care fac unele suprafeţe din interiorul maşinii să vibreze, transformându-se astfel în ceva de genul unor membrane pe care le au difuzoarele obişnuite.

Experţii au constatat că pentru redarea frecvenţelor înalte sunt ideali montanţii A (frontali), pentru cele medii – panourile uşilor, iar acoperişul, planşa de bord şi suprafaţa de sub lunetă – pentru frecvenţele joase.

Vezi şi: Corporaţia Samsung cumpără pentru o sumă fabuloasă producătorul de tehnică audio Harman

Inovaţia celor de la Continental a fost prezentată la expoziţia TechShow 2017 din Hanover. Sistemul audio fără difuzoare a fost instalat într-un Mercedes-Benz de teste, dotat cu un complex Burmester, pentru ca acestea două să poată fi comparate.

Vezi şi: (foto) Inovaţie germană: Continental a creat un volan cu padele tactile

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/