(video) Istoria nemaivăzută a lui McLaren F1. Iată cum a stabilit un record de viteză – 391 km/h

Până la apariţia lui Bugatti Veyron, în 2005, a existat o maşină care era dorită de mii de oameni de pe întreaga planetă.

Pentru prima dată am văzut-o când eram mai mici, pe abţibildurile care veneau împreună cu gumele de mestecat. Ulterior, automobilul a apărut în diverse emisiuni la televizor şi de acolo am aflat că în habitaclu se pot regăsi trei scaune!

La fel, de pe micile ecrane, am rămas uimiţi când am aflat preţul unui exemplar care avea un motor poleit parţial cu aur – un milion de lire sterline!

Vezi şi: (foto) Se vinde şi este într-o stare ideală. Compania McLaren a restaurat un supercar F1

Da, după cum poate v-aţi dat seama este vorba despre McLaren F1, legendara maşină britanică care a deţinut mai mulţi ani la rând titlul de cea mai rapidă din lume.

Recent, compania producătoare a dezvăluit în premieră un material video dedicat celor 25 de ani de la naşterea modelului. Până acum nimeni nu a mai văzut imaginile pentru că au fost păstrate în arhivă.

În anul 1998, reprezentanţii companiei McLaren au adus pe circuitul de teste Ehra-Lessien a nemţilor de la VW un prototip de teste F1 XP5. Cu acesta a fost atinsă viteza maximă de 391 km/h.

McLaren F1 rămâne şi până în prezent cea mai rapidă maşină din lume, care este propulsată de un motor natural aspirat. Interesant va fi să vedem peste un sfert de veac performanţele urmaşului său.

Vezi şi: (foto) În 2018 vom vedea urmaşul direct al supercarului legendar McLaren F1

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/