(video) Kim Jong Un are o nouă limuzină Rolls-Royce şi nu se poate înţelege cum a făcut rost de ea

Liderul nord-coreean Kim Jong Un are o nouă limuzină pentru deplasări şi aceasta este de marcă Rolls-Royce! Maşina a fost observată acum câteva zile, după ce politicianul a venit cu aceasta la o întâlnire cu secretarul de stat american Mike Pompeo, organizată la Phenian.

Vezi şi: (video) Donald Trump a venit cu limuzinele sale blindate la summitul cu Kim Jong Un. Dar ultimul?

Kim este văzut, de obicei, că se deplasează într-o limuzină Mercedes, așa cum a fost în aprilie, când un grup de agenţi de securitate alergau prin jurul maşinii, la summitul său cu președintele sud-coreean Moon Jae-in. Ulterior a venit cu aceeaşi maşină şi în Singapore, la întâlnirea cu Donald Trump.

Acest vehicul este considerat a fi o limuzină blindată Mercedes-Maybach Pullman Guard, care costă peste un milion de dolari.

FOTO: reuters.com

Vezi şi: (foto) Iată cum ar arăta politicienii şi liderii mondiali dacă aceştia ar fi maşini

Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii (inclusiv dacă este blindat?) despre acest automobil nou pe care îl are, în afară de faptul că este vopsit la fel într-o culoare neagră şi are geamuri fumurii.

Cert este că e un Rolls-Royce Phantom de generaţie anterioară, în variantă EWB cu ampatament alungit şi cu un model de jante care nu poate fi comandat pe noul Phantom.

Modelul a fost introdus în anul 2005, iar un facelift a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva în anul 2012.

Nu este clar cum Kim Jong Un ar fi achiziționat acest vehicul, deoarece ar fi o încălcare gravă a sancțiunilor Organizației Națiunilor Unite împotriva Coreei de Nord, care interzic vânzarea bunurilor și automobilelor de lux autorităților din statul asiatic.

Faptul că liderul nord-coreean a folosit o mașină atât de luxoasă pentru a se întâlni cu Pompeo ar putea fi interpretat ca o palmă peste fața diplomatului american de top, întrucât administrația Trump a insistat ca partenerii din comunitatea internațională să aplice cu strictețe sancțiunile ONU împotriva Coreii de Nord, până când ţara nu va fi denuclearizată.

Amintim că recent, şi noul său prieten de la Washington a trecut pe o nouă maşină de serviciu.

Vezi şi: (video) Donald Trump şi-a primit noua limuzină de serviciu. Blindata a fost surprinsă în New York

FOTO: cnn.com

Nu se exclude faptul că maşina i-ar fi fost lăsată moştenire de la tatăl său. În anul 2010, în presă a apărut un articol cu dezvăluirile “cumpărătorului personal” al lui Kim Il Sung. Un colonel nord-coreean a declarat că a petrecut două decenii în plină expansiune de cumpărături făcute în Europa pentru liderii țării sale, în timp ce oamenii obișnuiți mureau de foame în națiunea săracă.

Kim Jong Ryul, în vârstă de 75 de ani (în 2010), a petrecut ultimii 16 ani în exil în Austria după ce a fugit din Coreea de Nord. Într-o carte, a povestit despre luxul în care trăiesc liderii Coreei de Nord. Folosind numele de cod Emil, Kim a călătorit prin Europa cu un pașaport diplomatic și cu o valiză plină cu bani, achiziționând mașini, avioane, arme și mâncare specială de la bucătari austrieci, atât pentru Kim Il Sung, cât și pentru fiul său Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong Un.

Bunurile și banii ar fi fost canalizate prin Viena, pentru a profita de secretul bancar, de regulile comerciale libere și de controalele minime ale aeronavelor.

Kim Jong Ryul a mai povestit că liderii nord-coreeni aveau zeci de vile, unele fiind construite subteran, care erau pline cu candelabre, tapete din mătase și mobilier scump. Unele vile au fost dotate şi cu sisteme de ventilație speciale în cazul unui atac nuclear. În garajele tuturor acestor proprietăţi se aflau zeci de maşini care formau o colecţie valoroasă, de la Mercedes-uri până la Cadillac-uri.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/