(video) Kimi King of Speed. Pilotul Scuderia Ferrari a bătut recordul celui mai rapid tur din toată istoria F1

Eveniment cu o conotaţie istorică în weekend-ul care a trecut, pe circuitul Monza din Italia. Pilotul filandez Kimi Raikkonen, membru al echipei Scuderia Ferrari, a reuşit să înregistreze un record absolut în toată istoria Formula 1.

“Iceman” a parcurs cel mai rapid tur care a fost înregistrat vreodată în vreo cursă din Marele Circ – în 1:19.119 secunde. De asemenea, a bătut recordul de viteză medie – 263.587 km/h!

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Până sâmbăta trecută, nimeni nu a mai reuşit o asemenea performanţă la calificări din 2004, atunci când pilotul columbian Juan Pablo Montoya, cu un monopost al echipei Williams, a parcurs un tur cu doar 0.161 secunde mai lent. Viteza medie atinsă a fost de 262.242 km/h.

Cifrele foarte apropiate au demonstrat nu doar capacităţile acestor piloţi pe circuite, ci şi nivelele incredibile de performanţă a monoposturilor din era curentă a Formula 1. Dacă Montoya a condus o maşină cu un motor V10 natural aspirat, de trei litri volum marca BMW, Raikkonen a folosit una cu motor turbo de doar 1.6 litri, la propulsia căruia contribuie şi o energie electrică generată de căldura reziduală şi energia cinetică acumulată la frânare.

Rezultatul l-a ajutat pe pilotul finlandez să pornească din pole position duminică, la Monza, însă în cele din urmă a ocupat locul doi pe podium, al 100-lea din carieră.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/