in , ,

(video) Lewis Hamilton a câştigat pentru a şasea oară la Hungaroring

Lewis Hamilton a câștigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei pentru a şasea oară. Victoria i-a reuşit şi datorită celui de-al şaselea pole position pe care l-a avut pe Hungaroring.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Startul a fost cel mai important moment, gestionat corect de către campionul mondial. Piloții Mercedes au rămas pe primele poziții până spre finalul întrecerii.

Însă, în turul 65 din 70, Valtteri Bottas, presat de Vettel de minute bune, a apăsat frâna într-un timp greşit în virajul 2 și a pierdut două poziții. Tabloul a fost completat cu un alt incident, petrecut între Bottas și Daniel Ricciardo, în turul 68, la capătul liniei de start-sosire.

Din competiţie au ieşit doar trei piloţi din 20: Vandoorne de la McLaren, Verstappen de la Red Bull Racing şi Leclerc de la Alfa Romeo Sauber. Toţi au anunţat probleme tehnice la monoposturi, motive pentru care nu au mai putut înainta din lipsă de putere.

După această cursă, diferența dintre Hamilton și Vettel în clasament este de 24 de puncte. Următoarea etapă, Marele Premiu al Belgiei, se va desfășura în weekend-ul 24-26 august, la Spa-Francorchamps, după o vacanţă bine meritată pentru toate echipele.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?