(video) Los Angeles 2017: Premieră – Noul Infiniti QX50 este un concurent pentru BMW X3

Compania Infiniti a prezentat în detalii noul crossover premium QX50 în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Vânzările modelului, care este un concurent pentru noul BMW X3, vor demara în primul trimestru al anului 2018 şi tot atunci vor fi anunţate preţurile.

Noul Infiniti QX50 imită practic în totalitate maşina pe baza căruia a fost construit – QX50 Concept, prezentat de asemenea în acest an la Salonul Auto de la Detroit. Crossoverul de serie are doar blocuri optice şi stopuri diferite, inclusiv bare de protecţie, grilă a radiatorului şi oglinzi retrovizoare cu forme modificate.

Modelul din gama anului 2019, noul QX50 este construit pe o platformă absolut nouă, care are o configurație bazată pe un motor poziţionat frontal şi un sistem de tracţiune pe puntea din față. Opţional se oferă un sistem de tracţiune integrală care de fapt conectează puntea din spate la nevoie, iar suspensia faţă cu două braţe a fost înlocuită cu una de tip McPherson.

Totodată, în noul QX50 se foloseşte pentru prima dată în industria constructoare de maşini oțelul de înaltă rezistență SHF (Super High Formability) de 980 MPa, consolidând în continuare platforma complet nouă. Materialul de înaltă rezistență poate fi turnat în forme fără precedent, economisind din greutate și reprezentând o îmbunătățire a rigidității torsionale cu 23% față de predecesorul său.

Dimensiunile noului Infiniti QX50 sunt următoarele: lungime – 4.693 mm, lăţime (fără oglinzi retrovizoare) – 1.903 mm, înălţime – 1.679 mm. Ampatamentul măsoară 2.800 de mm, în timp ce garda la sol este de 218 mm. Coeficientul de rezistenţă aerodinamică este mai mic cu 6% decât a predecesorului său.

Volumul portbagajului a crescut până la tocmai 895 de litri, iar cifra poate creşte până la 1.699 de litri dacă este rabatată bancheta din spate.

După cum am menţionat noul Infiniti QX50 foloseşte o platformă absolut nouă şi astfel este mai spaţios la interior, chiar dacă ampatamentul este mai mic cu 80 de mm. Intrând în habitaclu se simte prezenţa unui spirit de maşină premium, practic toate suprafeţele fiind acoperite cu materiale de calitate superioară. Cu piele este decorată şi planşa de bord, tunelul central.

Noul QX50 nu a renunţat la ceasurile de bord analogice, însă o doză de modernism este ecranul color care şi-a făcut loc între ele. Pe consola centrală au fost instalate două ecrane tactile: primul, cel de sus, măsoară opt inci şi răspunde de setări ale automobilului + navigaţie, în timp ce al doilea, cel de jos de şapte inci, afişează interfaţa sistemului multimedia şi setările sistemului de climatizare.

Opţional este oferit şi un head-up display care afişează toată informaţia pe parbriz pe o suprafaţă de nouă inci.

Printre alte dotări care se pot găsi pe acest crossover premium se numără: sistem de climatizare în două zone, camere de supraveghere la 360 de grade, acoperiş panoramic, scaune ventilate şi încălzite cu profil sportiv, volan încălzit, sistem audio Bose cu sistem activ de izolare fonică, uşă a portbagajului acţionată prin mişcarea piciorului sub bara de protecţie, etc.

Trecând acum la cea mai importantă dotare pe care o are noul Infiniti QX50, putem spune că este prima maşină de serie din lume care are un motor cu raport de compresie variabil. În noua unitate cu patru cilindri Nissan 2.0 VC-T (Variable Compression Turbo) fiecare bielă a cilindrului nu mai este conectată direct la arborele cotit, ci printr-un braţ rotativ mobil suplimentar sau o aşa-zisă traversă, a cărui capăt opus este legată de un actuator electric.

Forţa generată de actuatorul electric în cauză modifică panta traversei și drept urmare distanța dintre piston și mansonul arborelui cotit, variind astfel poziția punctului mort superior și respectiv raportul de compresie.

Poziția superioară a traversei duce la atingerea unui raport de compresie foarte ridicat de 14,0:1. În acest mod motorul este cel mai economic, dar funcționează numai la viteze reduse și la sarcini scăzute. Pe măsură ce acestea cresc, mecanismul se schimbă în poziții intermediare, reducând raportul de compresie, iar la viteză mare sau la accelerație maximă, pistonul se mişcă automat în jos și raportul de compresie scade la o valoare minimă de 8,0:1.

În același timp, volumul de lucru al motorului se schimbă: de la 1.997 la 1.970 cm3!

https://youtu.be/MB_r8jRJYXs

În funcție de sarcină, interesant mai este că motorul poate funcționa în cicluri Otto sau Atkinson și, în plus, se utilizează un sistem combinat de injecție a combustibilului: injectorii din tractul de admisie funcționează într-un mod “de alimentare”, iar injecția directă în cilindri este cea mai eficientă la sarcini mici.

O altă caracteristică este suportul superior activ al motorului, care generează oscilații într-o antifază şi astfel amortizează vibrațiile!

Propulsorul turbo produce în total 272 CP și 380 Nm (disponibili toţi la 4.400 de rpm). Infiniti promite că noul QX50 va fi mai economic cu până la 35% faţă de predecesorul său, înregistrând un consum în regim combinat de 9 litri la 100 de km parcurşi (maşina cu tracţiune integrală).

Motorul, cuplat la o transmisie CVT, asigură o acceleraţie de la 0-100 de km/h în 6.7 secunde pentru maşina cu tracţiune faţă şi 6.3 secunde pentru maşina cu tracţiune integrală. Viteza maximă ajunge la 230 de km/h.

Află mai multe despre motor!

Încă o caracteristică unică a acestui crossover este servodirecţia Direct Adaptive Steering, care transmite comenzile de la volan către roţi prin intermediul unor cabluri! Acest sistem de manevrare a ajuns la o a patra versiune dezvoltată şi este pentru prima dată folosit pe o astfel de platformă.

Nivelul de efort pe volan poate fi ajustat, iar modurile integrate ale regimurilor electronice de rulare sunt patru la număr: Standard, Eco, Sport și Personal (cu setări individuale). Cu toate acestea, o astfel de servodirecție este oferită pentru o taxă suplimentară, iar standard este una electrică obişnuită.

În cele din urmă, noul QX50 are şi un sistem ProPilot, care este deja utilizat pe unele modele Nissan și Infiniti. Acest sistem de pilotare automată funcționează numai pe autostradă și numai în cadrul unei benzi de rulare, fiind capabil să menţină poziţia volanului, să frâneze și să accelereze maşina fără participarea șoferului.

Cu toate cele anunţate mai sus, noul Infiniti QX50 poate fi numit pe deplin un concurent pentru Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC sau Lexus NX.

GALERIE FOTO: 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/