in , , ,

(video) Los Angeles 2017: Premieră – Saleen revine pe piaţă cu noul coupe sport S1

Producătorul american de automobile şi atelierul de tuning Saleen a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles prototipul coupeului S1 cu motor poziţionat în faţa punţii spate.

Automobilul este dotat cu un motor turbo de producţie proprie şi va fi asamblat într-o primă etapă pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Noul Saleen S1 a fost construit pe baza unui şasiu din aluminiu peste care a fost instalată o carcasă acoperită cu panouri din fibră de carbon. Greutatea totală a maşinii este de 1.218 kilograme. De propulsie răspunde un agregat turbo, cu patru cilindri şi un volum de 2.5 litri, care produce 457 de cai putere şi 475 Nm de cuplu.

La momentul de faţă maşina există cu o cutie de viteze mecanică cu şase trepte, însă în viitor va fi disponibilă o transmisie automată cu padele de comutare a treptelor în spatele volanului.

Potrivit informaţiilor oficiale, automobilul poate accelera până la o viteză de 96 de km/h în doar 3.5 secunde. Viteza maximă ajunge la 290 de km/h.

Primii clienţi îşi vor primi maşinile deja în vara anului 2018. Preţul de start porneşte de la 100.000 de dolari.

Compania americană Saleen a devenit cunoscută în lume datorită supercarului S7, construit în perioada anilor 2000-2006. Acesta putea fi propulsat de motoare V8 de 7.0 litri volum, cu diverse variaţii de putere care puteau ajungea până la 1.000 de cai.

Vezi şi: (foto/video) Un supercar Saleen S7 care produce peste 3000 de CP se vinde în Rusia

Vezi şi: Saleen Automotive revine în atenţia fanilor pentru că va produce o ediţie limitată de supercaruri

GALERIE FOTO: (sursă: motor1.com, autoblog.com)

Iti place articolul?