(video) Marele Premiu al Canadei: Primii trei piloţi au finisat aşa cum au pornit, cu Vettel în frunte

Echipele participante în Formula 1 au zburat din Monaco tocmai în Canada şi acolo a avut loc în seara zilei de ieri o cursă incendiară pe circuitul Gilles Villeneuve.

Sebastian Vettel a pornit din pole position şi a reuşit să reziste până la final în fruntea tuturor. Pe locurile doi şi trei au finisat Valtteri Bottas și Max Verstappen, urmaţi de Ricciardo, Hamilton și Raikkonen.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

https://youtu.be/-gG3Sa0ReEk

Sebastian Vettel a obținut prima victorie pentru Ferrari în Canada, după o așteptare de 14 ani. Plecat din pole position, germanul a reușit o cursă perfectă. A fost a 3-a victorie din sezon pentru Vettel și a 50-a din carieră. Succesul i-a adus revenirea pe primul loc în clasamentul general.

Singurul şi cel mai serios accident a avut loc chiar în primul tur între un monopost Toro Rosso şi Williams, iar după jumătatea cursei Fernando Alonso a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecţiuni la maşină.

Podiumul a fost o copie perfectă a primelor 3 locuri de pe grila de start. Valtteri Bottas a încheiat pe 2, după ce a rezistat atacurilor din primul și ultimul tur ale lui Max Verstappen – ajuns, la rândul său, la al doilea podium din sezon pentru Red Bull.

Lewis Hamilton a lipsit doar a doua oară în acest an de la festivitatea de premiere, după China, și cade în clasamentul general la doar un punct în urma lui Vettel.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/