in ,

(video) Mark Webber a testat primul electromobil Porsche. Impresiile lăsate de condusul maşinii cu 600 de CP

“Va fi o maşină care va schimba regulile de joc”. Acestea au fost primele cuvinte ale fostului pilot Mark Webber după ce a condus pentru prima dată prototipul primului Porsche electric pe poligonul de teste al mărcii din Weissach.

“Am multe momente Porsche care vor rămâne cu mine pentru totdeauna. Câștigând campionatul de anduranţă WEC într-un 919 Hybrid ar fi unul şi cred că tocmai am experimentat un altul: condusul lui Mission E pentru prima dată”.

https://youtu.be/4oCoPwc2Rrg

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Porsche Mission E Cross Turismo Concept

Mark Webber a declarat că nu a mai experimentat aşa ceva în viaţa lui – să conducă un Porsche full-electric, care literal vorbind a fost calificat drept un “stealth” în mişcare.

Viitorul proprietar al acestei maşini va avea o vizibilitate superbă din spatele volanului. Se va putea bucura că vede aripile faţă ca dintr-un Porsche 918 Hybrid și de modul în care sistemul de tracțiune integrală prelucrează cei 600 de CP electrici.

Vezi şi: (video) Primul electromobil Porsche, filmat la un McDrive. Şoferul a plecat rapid când a văzut camera

“Sunt un fel de tip de școală veche și nu-mi plac nimic altceva decât să conduc, așa că nu mă deranjează să recunosc că am rezervări. M-am gândit că Mission E s-ar putea simți cam greoi, dar experiența în conducere este foarte dinamică: direcția integrală (roţi directoare spate), performanța și capacitatea de frânare oferă o experiență uimitoare.

Am condus o mulțime de mașini de-a lungul anilor care mi-au plăcut, dar Mission E se remarcă cu adevărat. Aștept cu nerăbdare să îl conduc mult mai mult în viitor.”

Primul electromobil Porsche va fi prezentat în anul 2019. Surse preliminare afirmă că va fi disponibil pe piaţă în cinci versiuni, cinci variante de putere şi două de tracţiune.

Vezi şi: (video) Ţipete în noul Porsche 911 GT2 RS. Maria Şarapova l-a condus, iar Mark Webber i-a arătat cum trebuie de fapt să o facă

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?