(video) Maşina Anului 2019 în Europa este noul Jaguar I-PACE! Interviu cu designerul-şef Ian Callum

Maşina Anului 2019 în Europa este Jaguar I-PACE, electromobilul care poate fi comandat oficial şi în Republica Moldova! Pentru Jaguar Cars este primul premiu câştigat la acest concurs.

Interesant este că acesta s-a luptat la limită cu modelul Alpine A110, câştigând fiecare câte 250 de puncte în momentul anunţării rezultatelor concursului. Pentru că totuşi trebuia desemnat un model învingător absolut a fost organizat un al doilea tur, în care I-PACE s-a dovedit a fi favorit.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Jaguar I-PACE – viitorul este acum!

Modelul britanic, care a fost apreciat cel mai mult de juraţi, a fost anunţat într-un final drept câştigător al concursului cu 250+18 puncte, în cadrul evenimentului organizat astăzi la ora 16:00, cu doar câteva ore înainte de startul primelor zile a Salonului Auto de la Geneva dedicate presei auto.

Marele premiu a fost ridicat de către designerul-şef Jaguar, Ian Callum.

Locurile doi şi trei au fost ocupate respectiv de Alpine A110 şi KIA Ceed. Iată cum s-a desfăşurat ceremonia:

Vezi şi: Noul Jaguar I-PACE este Maşina Anului şi Maşina Electrică a anului 2018 în versiunea revistei Auto Express

Amintim că finaliştii au fost aleşi de un juriu format din 60 de jurnalişti auto din 23 de ţări europene, în acest an dintr-un număr total de 38 de candidaţi. În premieră a participat şi o maşină marca Lamborghini.

Lista finală a cuprins în acest an şapte modele produse în Europa. Respectiv, pentru marele premiu au mai luptat modele ca Alpine A110Citroen C5 AircrossFord Focus, KIA CeedMercedes-Benz A-Class Hatchback şi Peugeot 508!

Vehiculele eligibile pentru participarea în acest concurs european trebuie să fie, în esență, modele noi și disponibile în cel puțin cinci țări europene în momentul votării.

Anul trecut premiul Maşina Anului 2018 în Europa a fost cucerit de Volvo XC40.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/