(video) Mazda lansează în Japonia un CX-5 îmbunătăţit, inclusiv cu un motor turbo cu 230 de CP

Compania Mazda Motor Corporation a început să accepte precomenzi pentru modelul actualizat Mazda CX-5 oferit pe piaţa din Japonia. Precomenzile au început, de asemenea, pentru ediția specială CX-5 Exclusive Mode. Acest model combină materiale atent selectate, care creează un aspect modern şi cald.

Vânzările modelului actualizat şi a ediţiei speciale vor începe pe 22 noiembrie.

https://www.youtube.com/watch?v=ljJyWIZjMV4

Cu această actualizare, noul motor SKYACTIV-G 2.5T este adăugat în linia de motoare disponibile, făcând modelul CX-5 prima Mazda disponibilă în Japonia cu acest motor pe benzină cu turbo compresor, de 2.5 litri şi cu patru cilindri în şinie. În timp ce un motor diesel oferă un cuplu puternic și excelează în timpul călătoriilor pe distanțe lungi, unitatea SKYACTIV-G 2.5T oferă o experiență de conducere puternică și rafinată.

Răspunsul la accelerare este fidel, de la turații reduse, până la cele mai înalte rpm, creând un simț interactiv care îi face pe șoferi să rămână în spatele volanului. Mazda spune că pe baza noii proceduri de testare realistă WLTP, noul motor foloseşte doar un litru de benzină pentru a parcurge până la 12.6 km.

O altă dotare introdusă, pentru prima dată pe modelul CX-5, este sistemul G-Vectoring Control Plus (GVC Plus). Acesta îmbunătățește stabilitatea manevrelor pe suprafețele alunecoase ale drumurilor și când maşina schimbă benzile pe o autostradă, de exemplu. Această versiune actualizată a G-Vectoring Control reglează acum mișcarea vehiculului atunci când poziţia volanului revine pe centru, precum și atunci când acesta începe a fi rotit într-o direcție.

GVC Plus folosește frânele pentru a adăuga un moment de control direct pentru o mai bună stabilitate a manevrabilității. Pe măsură ce șoferul iese dintr-o curbă şi volanul revine la poziţia sa centrală, GVC Plus aplică o forță de frânare ușoară pe partea exterioară a roţilor, asigurând un moment de stabilizare care ajută la readucerea vehiculului pe linie dreaptă. Sistemul realizează tranziții uniforme între trecere, rotire și treaptă, chiar și sub forțele de înclinare ridicate, îmbunătățind capacitatea vehiculului de a urmări cu precizie intrările bruște de direcție și modurile “tăioase” de ieşire din curbe.

GVC Plus va fi instalat ulterior pe toate modelele Mazda.

O altă noutate anunţată de Mazda este că modelele de maşini care sunt alimentate de motorul diesel SKYACTIV-D 2.2 sunt disponibile pentru prima dată în combinaţie cu o transmisie manuală cu șase trepte. Astfel, modelul actualizat CX-5 diesel singurul model din clasa sa, printre maşinile produse doar în Japonia şi cu motoare cu volum de peste 2.0 litri, care este oferit cu opţiunea unei transmisii manuale.

Pe scurt, despre toate actualizările disponibile pentru Mazda CX-5, deocamdată în Japonia:

Sistemul de propulsie, manevrabilitatea și confortul în rulare

  • Primul model din Japonia disponibil cu SKYACTIV-G 2.5T, un motor de 2.5 litri cu patru cilindri în linie şi cu injecție directă. Produce până la 230 CP la 4.250 rpm și 420 Nm de cuplu la 2.000 rpm.
  • GVC Plus, o nouă tehnologie care îmbunătățește stabilitatea manevrabilă la viteze mari și în timpul manevrelor de urgență. Vine ca echipament standard în toate nivelele de echipare.
  • Transmisia manuală cu șase trepte SKYACTIV-MT este disponibilă acum cu motorul diesel SKYACTIV-D 2.2 în ambele configurații FWD și AWD.

Actualizări pentru siguranță și confort

  • Funcţia de detectare a pietonilor pe timp de noapte este adăugată la sistemul Advanced Smart City Braking Support. Oferită standard indiferent de nivelul de echipare.
  • Un sistem de camere cu vizualizare la 360 de grade. Este un echipament standard pe CX-5 Exclusive Mode și este disponibil ca opțiune instalată din uzină pentru maşina în toate nivelele de echipare.
  • Sistemul infotainment Mazda Connect suportă interfaţa Apple CarPlay şi Android Auto pentru prima dată pe un model Mazda din Japonia. Dotare standard!

Îmbunătățiri în design și calitate

  • Jantele din aluminiu de 17 inci sunt vopsite în Gray Metallic în loc de Dark Silver. (Designul a rămas neschimbat.)
  • Panoul de control al climatizării, comutatoarele și butoanele au fost reproiectate pentru o mai bună senzaţie tactilă și operabilitate.
  • Pentru modelele cu difuzoare normale, materialul de suprafață al montanţilor A de la interior a fost schimbat cu un material textil. În plus, au fost adăugate tweetere la baza montanţilor A, crescând numărul difuzoarelor de la patru la șase. Dotare standard pe toate modelele indiferent de nivelul de echipare.

Detalii despre ediţia specială Exclusive Mode (disponibilă cu SKYACTIV-G 2.5T sau SKYACTIV-D 2.2)

Ediția specială oferă cel mai înalt nivel de echipare interior din punct de vedere estetic. Pe această maşină se vor găsi, de exemplu, tapiţerie Nappa sau lemn cu textură neprelucrată după tăiere.

  • Scaunele sunt tapițate cu piele moale și netedă de tip Nappa, montanţii şi tavanul sunt acoperiţi cu material de culoare neagră, iar zonele inferioare vor avea culoarea Deep Red.
  • Inserţiile din lemn natural este folosit în panouri decorative pentru un aspect de rafinament și căldură.
  • Oglinda retrovizoare fără rame oferă un câmp vizual mai larg și un aspect mai curat.
  • Jantele din aluminiu de 19 inci, cu vopsea lucioasă exclusivă, accentuează aspectul de temperament și duritate.
  • Ambele scaune din față dispun de un sistem de ventilație care extrage aerul cald prins între ocupant și suprafața scaunului.
  • Ecranul LCD TFT de șapte inci, montat în centrul panoului de bord, prezintă informații esențiale de conducere într-o manieră bine organizată și ușor de citit.
  • LED-uri de culoare albă sunt folosite în întreaga cabină pentru iluminarea interioară consistentă, iar lămpi pentru picioare sunt o dotare standard pentru ambele scaune, față și spate.

Preţul de start pentru modelul actualizat CX-5 cu motor turbo de 2.5 litri este în Japonia de aproximativ 25.500 de euro. Deocamdată nu se cunoaşte dacă ediţia specială Exclusive Mode va fi disponibilă în afara acestei ţări.

GALERIE FOTO:

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/