(video) Microsoft vrea să urmărească şoferii pentru ca numărul accidentelor să fie redus

Accidentele pe drumuri sunt unul dintre motivele principale a mortalităţii. Această problemă este foarte actuală mai ales în ţările care se află în parcurs de dezvoltare.

Potrivit unor analize, anual pe drumuri îşi pierd viaţa circa 1.25 milioane de oameni şi în majoritatea cazurilor vinovaţi de accidente sunt chiar ei înşişi. Aceştia nu respectă regulile de circulaţie, depăşesc limita de viteză, se urcă la volan în stare de ebrietate, nu se concentrează şi vorbesc la telefoane în timpul deplasării.

Laboratorul de cercetare a subdiviziunii Microsoft din India a decis să contribuie în soluţionarea acestei probleme majore cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră. Specialiştii IT au creat o aplicaţie mobilă care va supraveghea şoferul.

De exemplu, un smartphone care are instalată aplicaţia HAMS, este ataşat în faţa şoferului şi se conectează la scanerul integrat în automobil OBD-II. Acesta din urmă face o diagnostică, scoate la iveală orice eroare sau abatere de la norma de lucru a unităţii de transport.

Smartphone-ul este poziţionat într-n mod în care camera sa frontală să îl poată filma pe şofer, iar cea principală – ceea ce se întâmplă în trafic. De asemenea, aplicaţia citeşte informaţiile furnizate de modului GPS şi a altor senzori ai telefonului. Toate datele primite de pe telefon şi scanerul OBD-II sunt trimise într-un serviciu de tip cloud pentru a fi vizualizate şi analizate.

Analiza informaţiilor acumulate va permite Microsoft ca să afle dacă şoferul se distrage în timp ce se află la volan, dacă a obosit, dacă respectă distanţa dintre automobilul său şi cel din faţă, şi dacă foloseşte centura de siguranţă.

Într-un final, corporaţia îşi doreşte ca inteligenţa artificială sau alţi oameni vii să îi urmărească pe şoferi.

Soluţia oferită de Microsoft de supraveghere a şoferilor poate nu va fi pe placul multora, ca motiv servind încălcarea dreptului la viaţa privată, însă aceasta poate fi o metodă eficientă pentru a putea salva sute de mii de vieţi.

Sursă: mspoweruser.com

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/