in , , , ,

(video) Mini documentar: Cum a fost creat prototipul electric Porsche Mission E

Compania Porsche a publicat un filmuleţ scurt, în care dezvăluie toate detaliile despre cum a fost dezvoltat prototipul electric Mission E. Sportcarul conceptual, care a debutat în toamna anului trecut la Salonul Auto de la Frankfurt, întruchipează o viitoare maşină electrică de serie.

Producătorul german a menţionat deja de mai multe ori că modelul care va fi pus în vânzare va apărea spre anul 2020. O altă veste bună este că automobilul de serie va avea aproximativ aceleaşi forme şi caracteristici tehnice ca ale conceptului.

Acum, din ceea ce a publicat Porsche, aflăm câteva detalii adăugătoare. În primul şi în “ultimul” rând, spre deosebire de Mission E, maşina de serie nu va avea uşi care se deschid în modul pe care îl puteţi vedea în imaginea de mai jos. Cel puţin asta e singura informaţie nouă de care dispunem la moment.

porsche_mission_e_concept_9

Designul maşinii, asemănător cu cel al Panamera, va rămâne practic neschimbat. De asemenea, va fi păstrată tracţiunea integrală şi acea unitate de propulsie care va avea o putere de aproximativ 600 de cai.

Cu bateriile încărcate complet se va putea parcurge până la 500 de kilometri, iar 80 la sută din capacitatea acestora va putea fi reîncărcată cu energie timp de 15 minute, fiind folosită o instalaţie de producţie proprie, analogic cu cea a Tesla şi numită Porsche Turbo Charging.

Unele informaţii mai spun că Porsche ar putea dezvolta şi o instalaţie care poate reîncărca bateriile prin inducţie electromagnetică, asemănătoare cu cea disponibilă pentru maşinile BMW Seria i. Se mai crede că noul produs Porsche va ajunge până la 100 de km/h timp de 3.5 secunde.

porsche_mission_e_concept_6

Mission E este un proiect absolut propriu al Porsche, fără implicarea concernului VW. Platforma acestei maşini va fi una absolut nouă. Cum va fi numit modelul de serie, deocamdată nu se cunoaşte, însă în interiorul companiei aceasta poartă numele de cod J1.

Odată ce va ieşi pe arena mondială, electrocarul Porsche cu patru locuri se va bate pentru clienţi, direct cu Tesla Model S.

What do you think?