in , ,

(video) Modelele Chevrolet Silverado şi Colorado primesc ediţii aniversare Centennial

Compania americană Chevrolet a început să sărbătorească cei 100 de ani de la apariţia primului pick-up care a fost numit One-Ton. Chiar dacă din punct de vedere calendaristic un secol se va împlini în 2018, producătorul de peste ocean a dat start petrecerii mai devreme, anunţând o campanie şi un program special pentru 100 de zile.

În această perioadă vor fi lansate două ediţii aniversare a modelelor Silverado şi Colorado, va fi organizat un eveniment grandios pe Texas Motor Speedway şi altele.

https://www.youtube.com/watch?v=4MHvghhonCk

De la momentul lansării pe piaţă a primului pick-up acum 100 de ani şi până în prezent au fost produse peste 85 de milioane de maşini de acest tip (de mai multe companii).

Pentru a-şi marca contribuţia în istoria autovehicule utilitare iată că Chevrolet a pregătit mai multe surprize pentru clienţii săi.

https://www.youtube.com/watch?v=lhFqwuA4uQY

Linia Chevrolet Trucks va fi completată de Silverado şi Colorado Centennial Edition, făcute pe baza modelelor din gama anului 2018. Caracteristicile unice ale acestor ediţii aniversare vor fi plăcuţe speciale pe caroserie şi în habitaclu, dar şi culoarea specială Centennial Blue.

Chevrolet Silverado Centennial Edition are la bază nivelul de echipare LTZ Z71 cu o cabină dublă. Embleme care demonstrează apartenența la ediţia jubiliară există în partea frontală şi posterioară a caroseriei, dar şi pe uşi.

Caroseria în sine are mai multe elemente de protecţie, jante de 22 de inci cu inserţii cromate, anvelope pentru off-road, cârliguri pentru remorcare cromate, o emblemă pe volan şi covoraşe noi.

Chevrolet Colorado Centennial Edition este făcut pe baza nivelului de echipare Z71 şi poate fi atât cu o cabină cu patru uşi, cât şi cu una extinsă.

Şi acest model are mai multe embleme corespunzătoare, elemente de protecţie ale caroseriei, covoraşe în cabină cu logouri speciale, bară de protecţie spate şi grilă a radiatorului vopsite în culoarea caroseriei, jante de 18 inci, dar şi mai multe elemente cromate: cârliguri pentru remorcare, corpuri ale oglinzilor retrovizoare, mânerele ale uşilor, etc.

Primul pick-up Chevrolet a fost lansat după ce Chevrolet a fuzionat cu GM şi a dorit să facă o maşină capabilă să concureze cu Ford Model TT. Astfel a apărut modelul One-Ton, cu o cabină deschisă, o benă în care se putea transporta puţin peste 900 de kilograme şi un motor cu patru cilindri.

Pe atunci un Chevrolet One-Ton era vândut în schimbul a 1.245 de dolari.

What do you think?