(video) Moldova: Unde au intervenit astăzi salvatorii şi care este starea drumurilor la ora de faţă

În ultimile ore, salvatorii și pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați în nouă situații pentru a efectua lucrările de deblocare și tractare autoturismelor blocate.

Astăzi în jurul orei 11:00, salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a unui autocamion pe șoseaua Balcani, la intersecţie cu strada Petricani. Aceștia au reușit tractarea autocamionului, dar si altor două automobile care au derapat. În total, în urma intervenției de la intersecția în cauză au fost deblocate alte șase camioane și două automobile.

Totodată, în după amiaza zilei de azi lucrările de tractare a mijloacelor de transport au avut loc în mai multe raioane din țară. Salvatorii au efectuat intervenții în raionul Basarabeasca, Hâncești, Cimișlia şi Orhei. În jurul orei 13:00 salvatorii au inspectat traseul Leușeni- Chișinău. Pe traseu au fost deblocate trei autoturisme aflate în dificultate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va monitoriza în continuare situația din țară. În cadrul Celulei de Criză instituite sunt acumulate informații operative, dar și are loc gestionarea forțelor antrenate. Salvatorii lucrează în regim sporit pentru a interveni în situații de risc.

În continuare oamenii sunt rugați să fie precauți și să asculte mesajele autorităților, iar în situații de urgență să apeleze Serviciul 112.

Administraţia de Stat a Drumurilor informează că de dimineaţă şi până la ora 15:00, pe drumurile naționale (magistrale, republicane și regionale) s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combaterea lunecușului. În procesul tehnologic au fost antrenate 314 utilaje speciale, 1.104 tone de material antiderapant şi 191 de muncitori rutieri.

Pe drumul regional G75 R6-Peresecina-Hîrtopul Mare-Cruglic-G71, pentru executarea lucrărilor deszăpezire este antrenat utilajul special freza de zăpadă de tip URAL.

În rest, circulaţia rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă.

Totodată, Î.S “Administrația de Stat a Drumurilor” recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, puteți accesa site-urile www.asd.md şi www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

Vezi neapărat: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Iată starea drumurilor, la ora 17:00, văzută prin cele câteva zeci de camere ale ASD:

Cmentariile sunt închise