(video) Nebunie curată. Un Subaru WRX STI a fost condus brutal pe o pistă de bobsleigh

Compania Subaru a făcut ceea ce nu ar putea să fie înţeles atât de fanii mărcii, cât şi de alţi pasionaţi de automobile. Un sportcar WRX STI a fost modificat pentru a putea merge pe o pistă de bobsleigh (sport de iarnă cu sania).

Chiar dacă a fost condus de pilotul şi cascadorul Mark Higgins, maşina sport a fost avariată grav chiar după un tur pe circuitul îngheţat.

În acest experiment nebun a cărui scop rămâne deocamdată neînţeles, a fost folosit automobilul pe care Higgins l-a condus pe insula Man, acolo unde a şi înregistrat un record.

Maşina însă a fost modificată de atelierul Prodrive, fiindu-i instalată o cuşcă de protecţie, noi panouri pentru rigiditatea caroseriei, un rezervor de combustibil mai compact şi un scaun sport special.

Vezi şi: Subaru a publicat videoclipul complet al recordului stabilit cu un Subaru WRX STI pe insula Man

Mai mult, acestui WRX STI i-a fost întărit kit-ul exterior aerodinamic şi i-au fost demontate oglinzile retrovizoare. Anvelope înguste ale maşinii au fost acoperite cu 400 de cuie de până la 7 mm lungime, iar presiunea aerului în ele a fost de 3.5 bari.

Vezi şi: (video) La Suruceni zăpada se curăţă cu un buggy!

Printre alte caracteristici ale acestei “sănii” se numără o suspensie mult mai dură, dar şi un motor boxer turbo modificat a cărui putere rămâne necunoscută.

Distrugerea acestui Subaru WRX STI a avut loc în munţii Alpi, în comuna St. Moritz din Elveţia. Pista de bobsleigh de acolo este considerată ca fiind cea mai veche din lume (113 ani) şi printre ultimele care s-au mai păstrat în prezent, care sunt făcute din zăpadă şi gheaţă naturală.

Vezi şi: (video) Reportaj AutoBlog.MD: Derapaje pe zăpadă cu câteva mașini sport. Iată cum a fost!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/