(video) New York 2018: Apariţie specială – Acest MINI clasic poate rula 105 km doar cu energie electrică

La ediţia din 2018 a Salonului Internaţional Auto de la New York, MINI a prezentat un automobil special: o versiune complet electrică a clasicului MINI, maşină care prevesteşte apariţia primului electromobil al mărcii în anul 2019.

Într-un astfel de mod, constructorul britanic îşi demonstrează încă o dată interesul pentru condusul pur electric printr-o abordare inedită creată în jurul unui model emblematic.

MINI Electric clasic combină designul istoric al automobilului legendar din clasa mică cu tehnologia de ultimă oră a propulsie. Cu acest automobil unic, MINI demonstrează angajamentul său de a păstra caracterul inconfundabil al mărcii, în timp ce îmbrăţişează tehnologia inovatoare electrică.

Clasicul MINI Electric va rămâne un unicat. Un exemplar vechi şi restaurat cu atenţie al clasicului Mini a reprezentat baza pentru acest automobil special. Culoarea roşie a exteriorului este completată de albul contrastant al acoperişului şi benzilor caracteristice de pe capotă, în timp ce logoul MINI Electric de culoare galbenă se regăseşte în emblema mărcii şi pe butucul roţilor.

buton subscribe

Clasicul electric rămâne fidel mărcii, atât în ceea ce priveşte apariţia vizuală, cât şi pentru caracteristicile de condus. Acceleraţia spontană a motorului electric oferă o nouă dimensiune a sentimentului go-kart inconfundabil care a contribuit la propulsarea micului automobil britanic, în forma sa originală, către popularitatea la nivel mondial.

Sub capotă se ascunde un agregat electric, care îşi ia energia necesară de la un set de acumulatori format din 30 de baterii din Litiu-Fier-Fosfat (LiFePO4). Fără reîncărcare automobilul poate parcurge până la 105 kilometri! Viteza maximă nu poate depăşi 121 de km/h.

Amintim că MINI îşi asumă rolul de pionier pentru mobilitate sustenabilă în cadrul BMW Group. În 2008, marca a prezentat MINI E – bazat pe modelul anterior al actualului MINI Hatch cu trei uşi, aproximativ 600 de exemplare au fost produse şi utilizate în cadrul unui test în condiţii de trafic cotidian. Acest test a jucat un rol important în deschiderea drumului pentru dezvoltarea lui BMW i3, care s-a bucurat de succes la nivel global încă din 2013.

Pe drumul spre o nouă eră a mobilităţii electrice, MINI a făcut deja încă un pas important. Odată cu modelul plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman ALL4, combinaţia dintre motorul termic şi propulsia electrică oferă o putere a sistemului de 224 CP şi un sistem inteligent de tracţiune integrală specific unei versiuni plug-in hybrid. Modelul cu cinci uşi din segmentul premium al clasei compacte garantează plăcere a condusului pe orice teren. Automobilul îşi extrage puterea din ambele motoare pentru acceleraţie puternică, dar îşi păstrează abilitatea de a rula în regim pur electric la viteze de până la 125 km/h.

Vezi şi: (foto/video) Test Drive: Noul MINI Countryman pe serpentinele din Alpi

mini cooper s e countryman all4 20

Un ultim pas făcut înainte de lansarea primului electromobil al mărcii îl reprezintă MINI Electric Concept, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, în 2017. Versiunea de serie a modelului complet electric este în prezent în faza de dezvoltare, fiind bazată pe MINI Hatch cu trei uşi şi va debuta în 2019, exact la în anul aniversării a 60 de ani de la apariţia clasicului MINI. Noul model electric va fi produs anul viitor, în premieră, la uzina MINI din Oxford.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/