in , , ,

(video) New York 2018: Concurentul lui BMW Seria 3 de la Genesis a venit în SUA cu o cutie manuală

Brandul premium Genesis, parte a Hyundai Motor Group, a scos noul model G70 din Coreea de Sud și i-a organizat o premieră locală în SUA, în cadrul Salonului Auto Internațional de la New York.

Marea noutate este că mașina va fi disponibilă peste ocean cu o cutie de viteze manuală, oferită opțional doar pe versiunea cu tracțiune spate și motor turbo cu patru cilindri.

Noul Genesis G70 poate fi dotat cu un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri care produce 256 CP și 353 Nm sau un V6 turbo de 3.3 litri cu 370 CP și 510 Nm. Standard sunt cuplate la cutii automate cu opt trepte (care pot fi schimbate din spatele volanului) și funcție Launch Control.

Standard pe ambele modele mai este o tracțiune spate, în timp ce una integrală se oferă contra plată. Cel mai puternic model face 0-96 de km/h în doar 4.5 secunde (cu tracțiune spate), în timp ce viteza maximă poate ajunge la 270 de km/h.

Toate modelele Genesis G70 au o suspensie față MacPherson multi-link și una spate multi-link independentă, cu o geometrie orientată spre performanță, oferind un control optim al roților prin setări rafinate, menite să aducă o balanță între confort și manevrabilitate excelentă.

Greutatea noului G70 este optimizată prin diverse componente din aluminiu, inclusiv o capotă făcută complet din acest metal.

Modelele G70 2.0T și 3.3T echipate cu pachetul Dynamic sunt îmbunătățite și mai mult prin includerea unui diferențial mecanic limitat, care îmbunătățește tracțiunea la ieșirea din curbe, prin echilibrarea distribuției cuplului pe puntea spate atunci când este detectată o alunecare. Modelul G70 3.3T mai oferă o servodirecţie cu raport variabil pentru un răspuns mai agil al volanului, iar versiunea 3.3T Sport vine cu o amortizoare controlate electronic.

La dispoziție se mai pune un sistem care include cinci moduri de rulare și fiecare are setări individuale pentru motor, servodirecţie, eșapament, sistemul de distribuție a cuplului între punți și rigiditatea suspensiei.

Opțional sedanul poate fi echipat cu mecanisme de frânare ventilate Brembo cu discuri de 351 mm, iar pentru mașinile cu jante de 19 inci se oferă anvelope Michelin Pilot Sport 4.

Noul Genesis G70 va putea fi comandat în una din cele 8 culori pentru caroserie, realizate printr-o tehnologie specială: Victoria Black, Casablanca White, Himalayan Grey, Santiago Silver, Adriatic Blue, Mallorca Blue, Havana Red sau Siberian Ice.

Habitaclul poate avea cinci scheme de culori şi alte două speciale pentru G70 Sport. Tot acolo se vor găsi doar materiale premium: mânere din aluminiu, panouri ale uşilor acoperite cu piele, grile ale difuzoarelor sistemului audio din metal, plastic soft touch plăcut la atingere şi o tapiţerie Nappa pentru scaune.

Printre alte dotări care se regăsesc pe noul Genesis G70 se numără: un pachet complet de sisteme de siguranţă, o capotă activă, nouă airbag-uri, sistem anti coliziune frontală şi monitorizare a unghiurilor moarte, sistem audio Lexicon cu 15 difuzoare, sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inci, Apple CarPlay, Android Auto, asistent vocal, etc.

Concurenții principali ai noului Genesis G70 sunt Mercedes-Benz C-Class, BMW Seria 3, Audi A4 sau Infiniti Q50. Vânzările vor demara local din această vară.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?