(video) New York 2018: Premieră mondială – Cadillac XT4 este un nou SUV de lux compact

Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

La New York, în Cadillac House, în cadrul unui eveniment special, desfăşurat paralel cu Salonul Auto Internaţional local, a avut loc premiera noului SUV compact (crossover) – XT4.

Modelul are la bază o arhitectură nouă şi prin el se face intrarea în segmentul de lux cu cea mai rapidă creștere din industrie.

Maşina este orientată mai mult spre publicul tânăr şi este unul dintre primele modele din cele 11 programate pentru lansare până în 2025 pentru un refresh al gamei Cadillac. În anii care urmează, câte un nou model american urmează să vedem la fiecare şase luni.

Designul SUV-ului cu cinci locuri este realizat în stilul corporativ al mărcii, în ansamblu doar stopurile spate se deosebesc, având o formă şi un design absolut nou. Crossoverul are o lungime de 4.599 mm (cu 214 mm mai puțin decât Cadillac XT5), în lăţime măsoară 1.881 mm (-24 mm), înălțimea este de 1.627 mm (-49 mm), ampatamentul – 2.779 mm (-79 mm). Distanţa între spetezele scaunelor faţă şi cele din spate atinge 1.004 mm.

La bază stă platforma numită E2, care aduce o suspensie MacPherson pe puntea din faţă şi una multi link pe cea spate. Portbagajul măsoară 637 de litri şi poate creşte până la 1.385 de litri.

Greutatea maşinii în nivel de echipare standard şi cu tracţiune faţă este de 1.660 de kilograme, iar greutatea maximă pe care o poate tracta este de 3.5 tone.

Din start modelul va fi oferit în trei niveluri de echipare din strategia numită „Y”: Luxury, Premium Luxury şi Sport, iar acestea din urmă vor fi disponibile într-un total de 7 combinaţii de tapiţerii şi materiale decorative. Nivelul de echipare de top – Sport – se va deosebi de toate celelalte prin elemente de culoare neagră în locul celor cromate, stopuri fumurii, volan sport, inserţii din aluminiu pe pedale şi suprafeţe acoperite cu aluminiu satinat, lemn natural sau fibră de carbon.

Încă o premieră Cadillac la New York Auto Show: (foto) Premieră: Noul Cadillac CT6 V-Sport este un sedan cu 557 CP şi are cele mai mari discuri de frână

Automobilul poate fi echipat printre altele: cu faruri şi stopuri full LED, jante de 18 standard sau de 20 de inci opţional, un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inci şi un controller rotativ pe tunelul central pentru el, o cameră video retrovizoare, o cameră frontală, sistem de climatizare în două zone, scaune faţă reglabile electric, sistem de pornire a motorului de la distanţă, parktronic, tapiţerie cu piele artificială sau naturală, navigaţie, acoperiş panoramic, iluminare ambientală, diverse sisteme de asistență şi protecţie, conexiune NFC în premieră, încărcare wireless de 15 W pentru telefoane, sistem de ionizare a aerului, etc.

Mașina va fi disponibilă în opt culori pentru caroserie: Atlantic Metallic, Autumn Metallic, Crystal White Tricoat, Twilight Blue Metallic, Shadow Metallic, Red Horizon Tintcoat, Stellar Black Metallic și Radiant Silver Metallic.

Momentan pentru XT4 a fost anunțat doar un motor, o nouă unitate turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie, din aluminiu şi cu sistem de injecţie directă, care produce 241 CP şi 350 Nm. În premieră în industrie acesta beneficiază de un sistem tripower, conceput pentru a optimiza performanța și eficiența, având trei moduri de funcționare distincte, având inclusiv controlul asupra înălţimii la care se pot ridica supapele și gestionând activ consumul de carburant prin deconectarea câtorva cilindri.

Propulsorul mai are un turbo compresor twin scroll pentru a îmbunătăți producția de cuplu la viteze mai mici, precum și tehnologiile de injectare directă, management termic activ și Start/Stop.

Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu nouă trepte Hydra-Matic 9T50 cu o nouă generaţie a tehnologiei Electronic Precision Shift. Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă sau una integrală, care conectează sau deconectează puntea din spate la nevoie prin intermediul unui ambreiaj.

Servodirecţia este una electrică, iar pe modelul XT4 Sport va fi disponibilă o suspensie activă cu un control continuu al amortizării prin intermediul unor senzori electronici care monitorizează suprafaţa drumului în timp real şi face ajustările corespunzătoare la fiecare 2 milisecunde.

Modelul XT4 este și primul Cadillac care introduce sistemul de asistență electro-hidraulic la frânare, care suplimentează sistemul tradițional de frânare, sporind economia de combustibil și ocupând mai puțin spațiu sub capotă.

Cadillac XT4 va fi construit la uzina General Motors din Kansas City, statul Missouri, unde este asamblat sedanul Chevrolet Malibu. Pe piața americană va fi lansat în această toamnă, iar precomenzile pot fi deja făcute.

În SUA prețul porneşte de la 35.790 dolari (XT5 costă cel puţin 40.595 dolari). Printre concurenţi se numără modele ca: Mercedes-Benz GLC, Audi Q5, Lexus NX sau BMW X3.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...