(video) New York 2018: Premieră mondială – Mercedes-AMG C 63 Sedan, Estate, Coupe & Cabriolet facelift

Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Modernizarea planificată a modelor Mercedes-Benz C-Class a atins apogeul la Salonul Auto de la New York!

După doar câteva săptămâni de la prezentarea propriu zisă a lui C-Class facelift, dar şi a versiunii AMG 43, producătorul a dezvăluit astăzi peste ocean variantele AMG 63 şi 63 S pentru modelul dat, în toate tipurile de caroserii în care se face!

https://www.youtube.com/watch?v=xxPVGTP3DMc

Un „nou” C-Class din linia superioară AMG 63 se va putea deosebi instant de toate celelalte prin grila radiatorului, moştenită de la modelul AMG GT, cu panouri verticale în stil Panamericana. La aceasta se mai adaugă nişte bare de protecţie noi (modelele AMG 63 S vor dispune şi de un difuzor spate), blocuri optice şi stopuri modernizate, dar şi o nouă gamă de jante de 18 sau 19 inci cu margini conturate.

La moment actual, toate modificările pot fi admirate în fotografii doar pe varianta coupe a maşinii, însă ştim că la Salonul Auto de la New York a fost expus şi sedanul.

La fel ca și celelalte versiuni C-Class, varianta AMG aduce un volan nou cu panouri tactile şi cu padele în spatele său, un ecran tactil al sistemului multimedia de 10.25 inci pe care se pot afişa inclusiv diverse informaţii tehnice, un panou de bord digital cu nişte configurații suplimentare (Classic, Sporty, Supersport) şi care are pe centru poziționat un turometru.

Specificațiile standard includ echipamentul clasic-sport cu scaune negre acoperite cu piele artificială ARTICO/microfibră DINAMICA. Opțiunile pentru tapițerie sunt: piele nappa de culoare negră, neagră cu accente gri, red pepper/black, platinum white pearl/black și o opțiune nouă – magma grey/black cu accente contrastante galbene.

Scaunele opţionale AMG Performance pot oferi un suport lateral decent prin nişte camere cu aer integrate (opţional). De asemenea, acestea sunt mai confortabile pentru că au tetiere încorporate şi nu pot fi doar încălzite, ci şi ventilate în trei nivele. Pentru decapotabile se oferă opţional sistemul AIRSCARF care suflă aer cald în zona gâtului.

Clienţii vor mai putea comanda sistemul opțional de control al confortului ENERGIZING. Rețeaua unește diferite sisteme de confort din vehicul și utilizează funcțiile specifice ale sistemului de aer condiționat și ale scaunelor (încălzire, ventilație), precum și sistemul de iluminare ambientală sau cel audio. În funcție de starea de spirit sau de cerințele șoferului, acesta generează o zonă de confort care sporeşte bunăstarea sau performanța.

Motorul a rămas același, un V8 biturbo de 4.0 litri care dezvoltă 476 CP și 650 Nm, iar pe modelele C 63 S câte 510 CP și 700 Nm. Dacă propulsorul a rămas intact, atunci cutia de viteze este una nouă, automată, AMG Speedshift MCT 9G cu 9 trepte, cu un ambreiaj umed în locul unui hidro transformator şi cu două regimuri de funcţionare: Sport şi Sport+.

Capacitățile dinamice au rămas la același nivel: în dependență de varianta caroseriei C 63 S accelerează de la 0 până la 100 km/h în 3.9 secunde – 4.1 secunde, iar C 63 între 4.0 şi 4.2 secunde.

Modelele AMG 63 S au în prezent un limitator de viteză mai liberal: pe sedan și coupe este setat la maxim 290 km/h, iar pe break și decapotabilă – la 280 km/h. Anterior, toate puteau accelera doar până la 250 km/h, iar pentru a crește plafonul era necesară comandarea unui pachet suplimentar AMG Driver’s Package.

Iată caracteristicile tehnico-dinamice ale modelelor:

În funcție de versiunea motorului sunt disponibile până la șase regimuri de rulare: Slippery (pentru condiții meteorologice nefavorabile), Comfort, Sport, Sport+, RACE și Individual.

Aceste moduri au setări speciale individuale pentru servodirecţie, rigiditatea suspensiei și diferențialul activ spate. Toate modurile selectate pot fi completate cu unul dintre cele patru atribute noi ale AMG Dynamics – Basic, Advanced, Pro și Master. Acestea din urmă afectează gradul de implicare a electronicii în procesul de conducere și mută pragul sistemului de stabilizare.

Noul sistem AMG Track Pace debutează pe C 63 AMG! Acesta înregistrează și vizualizează date privind 80 de parametri: de la momentul accelerației și trecerea unui sfert de milă, până la viteza şi timpul înregistrat pe un circuit, cu analiza rezultatelor pe sectoare. Pentru aceasta, se utilizează o poziționare GPS mai precisă, plus datele senzorilor sistemului de stabilizare, giroscopului, unghiului de rotire a roților și viteza mișcării.

Toate aceste informaţii pot fi afişate pe panoul de bord, ecranul sistemului multimedia sau pe un head-up display special opţional. În ultimul caz se arată grafic circuitul, curbele, punctele optime de frânare, viteză și timpii absoluți. Totodată, deja în memoria maşinii există stocată hărţi a circuitelor Nurburgring sau Spa Francorchamps, care pot fi afişate în 2D sau 3D.

Din punct de vedere arhitectural, șasiul lui AMG C 63 nu s-a schimbat, însă setările arcurilor și amortizoarelor au fost revizuite radical. Suspensia adaptivă cu amortizoare reglabile electronic este standard pentru toate versiunile și șoferul poate alege unul dintre cele trei nivele de rigiditate. Pe puntea din faţă sunt câte patru braţe, iar cea din spate este independentă multi link.

Tracțiunea, ca și anterior, este doar pe puntea din spate, însă programele electronice care răspund de buna funcţionare au fost ușor reglate. A fost instalat un diferențial controlat electronic, care anterior îl primeau doar versiunile S.

Servodirecţia electromecanică este acum sensibilă la viteze. Servomotorul de direcție este redus la viteze mari și crește continuu la viteze mai mici. Aceasta înseamnă că va putea fi aplicată o forţă semnificativ redusă pentru rotirea volanului la viteze mici și că cel mai bun control posibil asupra vehiculului va fi menținut la viteze mari.

Standard maşinile mai vin cu un sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament cu o singură clapetă variabilă, iar opţional poate avea trei pentru o reglare mai fină a intensităţii sunetului produs.

Reprezentanţii Mercedes-AMG mai menţionează că propulsorul va sta pe nişte suporturi mobile, care se vor adapta condiţiilor de drum şi astfel vor fi reduse vibraţiile generate de acesta şi transmisie.

Toate maşinile performante vor fi disponibile pe piaţă din vara acestui an.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...