in , , ,

(video) New York 2018: Premieră mondială – Noul Lincoln Aviator este primul plug-in hybrid al mărcii

Marca americană Lincoln a prezentat versiunea pre-serie a noii generaţii a SUV-ului Aviator! Amintim că modelul anterior a stat pe piaţă doar între anii 2003-2005 şi era atunci o variantă premium a modelului Ford Explorer.

Acea maşină a fost ulterior înlocuită cu două modele – MKX și MKT – care aveau caroserii originale. MKX-ul mai compact s-a transformat recent în Nautilus, iar pentru modelul MKT drept înlocuitor este pregătit noul Aviator!

https://youtu.be/uRTOPIvfo7I

La Salonul Auto de la New York, Lincoln Aviator a fost prezentat cu statut de concept, de aceea detalii tehnice sunt încă puține. Cu toate acestea, judecând după nivelul de echipare şi finisare a exteriorului/interiorului, mașina de serie se va diferenţia foarte puţin.

Noul Aviator are la bază o nouă platformă cu tracțiune spate! O variantă cu tracţiune integrală, conform tradiției americane, va fi oferită opţional.

Compania Lincoln a mai anunțat că versiunea de bază va avea un motor twin turbo (aparent un V6 EcoBoost), iar alta va aduce în premieră un sistem de propulsie hibrid cu agregatul anterior în componenţă.

https://www.youtube.com/watch?v=c_LlN3cCy80

SUV-ul cu o lungime de aproximativ cinci metri are trei rânduri de scaune și un nivel de echipare bogat: o combinație de de instrumente virtuale pe un ecran de 12 inci, scaune față cu masaj şi reglabile în 30 de poziţii, sistem de climatizare în patru zone, încărcător wireless pentru telefoane mobile, câteva porturi USB, Wi-Fi și multe altele.

O inovaţie introdusă în premieră pe un Lincoln este sistemul Suspension Preview Technology: o cameră frontală scanează suprafața din fața mașinii și în timp real modifică setările suspensiei pentru depăşirea carosabilului accidentat. Un sistem similar îl are noul Mercedes-Benz S-Class sau DS 7 Crossback.

Vezi şi: (foto) Lincoln prezintă cel mai impunător şi cel mai scump model din gama sa

De asemenea, a fost anunțat complexul Co-Pilot360, care include sistem automat de frânare cu detectare a pietonilor, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de menținere pe banda de rulare, sistem de comutare automată a luminilor în faruri, cameră video spate, etc.

În cele din urmă, în locul cheii tradiționale, noul Lincoln Aviator va putea fi descuiat cu ajutorul telefonului. La fel cu acest gadget proprietarul va putea chiar să pornească mașina. Dacă telefonul are o baterie descărcată, atunci este posibilă deblocarea ușii prin introducerea unui cod pe o tastatură (undeva lângă mânerul ușii), iar pornirea motorului va fi posibilă prin intermediul sistemului multimedia. În cazul pierderii telefonului, acesta poate fi deconectat de la automobil prin acelaşi sistem infotainment.

Modelul de serie a noului Lincoln Aviator va apărea în anul 2019. Tot atunci va fi lansată noua generaţie Ford Explorer.

Evenimentul de prezentare a modelului: 

GALERIE FOTO:

What do you think?