(video) New York 2018: Premieră mondială – Noul Nissan Altima vine după 25 de ani de la apariţia modelului

Sărbătoare pentru Nissan la Salonul Auto de la New York. Producătorul a prezentat a şasea generaţie a modelului Altima, cel mai bine vândut sedan al său, local. Automobilul a debutat în anul în care modelul împlineşte 25 de ani de la apariţie şi de atunci a fost realizat în 5.6 milioane de exemplare.

Anul trecut pe piața americană au fost vândute 255.000 de unități. Toyota Camry și Honda Accord au înregistrat rezultate mai bune, în timp ce Altima a pierdut 17% din clienți. Dacă rivalii au fost actualizați ceva mai devreme, Nissan a decis să o facă acum şi să câştige din nou poziţii.

Din punct de vedere a designului exterior se poate vedea clar că inspiraţia a venit de la conceptul Nissan Vmotion 2.0. Mașina care va fi produsă în serie se aseamănă foarte mult cu acest prototip, însă spre deosebire de acesta a devenit mai practică. Consola frontală este una foarte scurtă, linia capotei a fost coborâtă, iar cea a acoperişului se lasă uşor spre spate.

Dimensiunile au fost modificate pentru a corespunde ultimelor standarde. Mașina este mai lungă și mai lată decât generația precedentă cu 25 mm, înălțimea a fost redusă cu alţi 25 mm, iar ampatamentul a crescut cu 48 mm şi măsoară 2.825 mm ca și pe noul Camry.

Pentru prima dată pe un Altima vor putea fi comandate jante de 19 inci, iar în total vor exista cinci niveluri de echipare.

Interiorul are o planşă de bord care coboară în jos, iar ecranul sistemului multimedia nu mai este unul integrat, ci ataşat de centrul consolei centrale doar cu partea sa inferioară. Acesta măsoară 8 inci şi suportă o mulţime de servicii locale sau interfeţele populare Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, se pun la dispoziţie patru porturi USB, câte două pentru fiecare rând de scaune, unul fiind obişnuit, iar altul Type-C.

Volanul este de asemenea unul nou şi multifuncţional, panoul de bord conţine un ecran color de 7 inci, oglinda retrovizoare include o cameră, iar scaunele cu spumă cu densitate dublă şi care pot fi tapiţate cu piele perforată, încălzite odată cu pornirea motorului de la distanţă, pot fi reglate electric în opt poziţii (cele faţă). Scaunul şoferului are şi funcţie de memorie.

Principalele noutăți la capitolul tehnic sunt unităţile de propulsie. Motorul de bază este unul folosit anterior, cu patru cilindri, natural aspirat şi cu un volum de 2.5 litri, însă care a fost reproiectat în proporție de 80%: puterea a crescut până la 191 CP și 244 Nm, iar consumul de combustibil a scăzut.

Al doilea agregat a venit să înlocuiască unitatea natural aspirată V6 de 3.5 litri. Noul Nissan Altima devine al doilea model care foloseşte noul motor de 2.0 litri VC-Turbo cu raport de compresie variabil, după noul Infiniti QX50. Însă pentru sedan a fost făcut mai slab: 251 CP și 370 Nm comparativ cu 272 CP și 380 Nm pe SUV. Ambele motoare sunt cuplate la un variator Xtronic.

Interesant mai este să aflăm că maşina cu motor natural aspirat va putea fi comandată cu un sistem de tracţiune integrală împrumutat de la crossoverul Nissan X-Trail/Rogue: printr-un ambreiaj se conectează puntea din spate şi pe aceasta se pot transfera până la 50% din cuplu. De menţionat că principalii concurenţi nu au o astfel de opţiune.

Inginerii Nissan au mai îmbunătăţit semnificativ şasiul, suspensia şi servodirecţia modelului.

Într-o listă generoasă de dotări se află şi complexul ProPILOT Assist. Printre numeroasele sistemele şi funcţii de asistenţă pe care le conţine se află şi un sistem de pilotare semi automată prin intermediul unui cruise control adaptiv care poate menţine automat maşina în bandă, alături de controlul acceleraţiei, frânării, manevrării.

Evident nu lipseşte un sistem de frânare automată pentru evitarea coliziunilor frontale, însă există unul identic la deplasarea cu spatele, numit Shield Safety 360.

Dealerii americani vor începe să accepte comenzi în vară, iar la clienți noul Altima va ajunge toamna.

Evenimentul de prezentare a noului Nissan Altima:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/