(video) New York 2019: Premieră în SUA – Noul Hyundai Venue

La New York International Auto Show, Hyundai a introdus noul crossover compact Venue, cel mai recent model SUV care se alătură gamei de produse în creştere a companiei. Modelul este dotat cu o serie de tehnologii de siguranță și confort de talie premium și este potrivit pentru cei care caută o combinație perfectă de stil și versatilitate.

În conformitate cu ideea brandului, numele face referire la “un loc unde oamenii se doresc a fi observaţi”. În acest caz este vorba despre habitaclul maşinii. În plus, Venue înseamnă şi o locaţie care trebuie neapărat vizitată în drumul spre destinația finală.

Hyundai spune că noul Venue va fi cel mai accesibil model şi va fi disponibil în SUA alături de modelele KONA și KONA electric, Tucson, Santa Fe, Palisade și NEXO. Modelul va fi produs în Ulsan, Coreea și va sosi la dealeri din trimestrul IV din acest an.

Designul noului model prezintă forme mici, dar încrezătoare, oferind o nouă interpretare a limbajului de design Hyundai. Profilul lateral al vehiculului prezintă nişte arcuri solide și pline de volum ale roţilor, cu o linie caracteristică puternică ce se întinde pe toată lungimea crossoverului.

Grila frontală de tip Cascading Grille arată din nou semnătura Hyundai care se găsește şi pe KONA sau NEXO. Schema de aranjare a luminilor de zi LED şi a blocurilor optice, la nivele diferite, este din nou asemănătoare cu cea a modelelor menţionate. Stopurile la fel conţin LED-uri şi au un desen interesant. Standard vin nişte jante de 15 inci, în timp ce opţional se pot comanda unele din aliaj de 17 inci.

Pentru a completa designul dramatic, Venue va fi disponibil cu o paletă de opt culori atrăgătoare pentru tineri: Ceramic White, Black Noir, Steller Silver, Galactic Gray, Scarlet Red, Intense Blue, Green Apple şi Denim. O maşină vopsită în nuanţa Denim poate fi comandată şi cu un habitaclu ce conţine tapiţerie din piele combinată cu denim autentic, dar şi un acoperiş vopsit în culoare albă pentru contrast. Alte opţiuni includ tapiţerii textile în culori gri sau negre, trapă acţionată electric sau geamuri posterioare fumurii.

Modelul care va fi vândut în SUA are o lungime de 4.036 mm, o lăţime de 1.770 mm, o înălţime de 1.565 de mm şi un ampatament care măsoară 2.520 de mm. Cifrele ne arată că dimensiunea-i aproape coincide cu cele ale unui Ford EcoSport produs în România.

În interior există cinci locuri pentru pasageri și un portbagaj care măsoară 530 litri după metoda americană de măsurare, în timp ce cu bancheta din spate rabatată ajunge la 903 litri. Planşa de bord este una simplă, dar aranjată, iar în zona centrală tronează un ecran multimedia cu o diagonală de 8 inci, compatibil cu interfeţele Apple CarPlay și Android Auto.

Alte dotări opţionale care sunt legate de sistemul multimedia central sunt două porturi USB, navigaţie de la HERE cu un abonament pe trei ani, afişarea imaginilor de pe camera video posterioară sau funcţie de pornire de la distanţă a motorului, cu dezghețarea parbrizului şi a oglinzilor retrovizoare în diminețile reci. La fel opţionale sunt scaunele încălzite, aplicaţiile Amazon Alexa şi Google Assistant, funcţia de pornire a încălzirii lunetei de la distanţă.

Pe piaţa americană, noul Venue va fi disponibil cu un singur motor SmartStream de 1.6 litri, pe benzină, cuplat fie la o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte, fie la un variator SmartStream IVT (Intelligent Variable Transmission). Puterea motorului nu a fost anunţată deocamdată.

Pe alte pieţe, precum India, gama de motoare va fi compusă dintr-o unitate Kappa T-GDI de un litru volum şi cu trei cilindri (120 CP), compatibilă fie cu o transmisie manuală cu şase trepte, fie cu una preselectivă robotizată, un motor natural aspirat MPI de 1.2 litri (83 CP și cuplat doar la o cutie mecanică cu cinci rapoarte), și un diesel de 1.4 litri (90 CP + cutie manuală cu șase viteze).

De tracţiune răspunde doar puntea din faţă, însă pentru condiţii grele de drum există un mod care schimbă setările sistemului anti derapare.

La capitolul sisteme de protecţie şi asistenţă totul corespunde normelor. Pe lângă cele şase perne de aer care vin standard mai sunt disponibile sisteme ca: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) ce utilizează o cameră pentru a detecta pericolul şi pentru a frâna anticipat, Lane Keeping Assist (LKA) de păstrare a maşinii în bandă, monitor al unghiurilor moarte, monitor al distragerii atenţiei şoferului, sistem de frânarea la deplasarea în marşarier când este detectat un obstacol sau un Snow Mode printre regimurile de rulare.

Deocamdată nu există informaţii dacă va fi disponibil în viitor şi în Europa, însă paralel cu premiera de la Salonul Auto de la New York a avut loc una şi în India, ţara în care centrul tehnic al Hyundai şi-a luat asupra sa 60% din lucrările făcute asupra modelului.

Iată cum va arăta maşina ce se va vinde din luna mai în statul asiatic, care apropo are o lungime de 3.995 mm:

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/